Norges OL-tropp advart om terrorfare

Japansk politi har kontaktet den norske OL-komiteen og den norske ambassaden med advarsel om mulige terror-handlinger fra høyreekstreme miljøer i Japan under OL.

Dette melder VGnett. Bakgrunnen er at japanske utenriksmyndigheter har mottatt sterke reaksjoner på en annonse som sto i VG 18. januar. Her ble det annonsert for damebind på en måte som kunne oppfattes som en fornærmelse mot det japanske flagget.

Idrettspresident Arne Myhrvold bekrefter overfor VG at trusler rettet mot Norge ble diskutert med OL-arrangørenes sikkerhetstjeneste i forkant av lekene.

- OL-troppens ledelse hadde et møte med sikkerhetstjenesten i NAOK, der hele saken ble gjennomgått og vurdert, sa Arne Myhvold.

- Sikkerhetstjenesten vurderte saken slik at det ikke var behov for å etablere ekstra tiltak rundt den norske troppen. Og det har vi slått oss til ro med, sa Myhrvold til VG.

Ikke informert

Ledelsen av den norske troppen har ikke informert de norske utøverne. - Etter møtet med NAOK følte vi oss trygge på at dette ikke lenger var noen sak, og derfor har vi ikke følt noe behov for å varsle utøverne, sa Myhrvold.

De norske skøyteløperne, som kom til OL en stund før resten av utøverne, ble imidlertid møtt av japansk politi på flyplassen. - De ble informert om saken og bedt om å være litt ekstra på vakt, sa idrettspresidenten.