Norges overmenn senket Sverige

Superrekka kunne ikke stoppes.

Den svenske stjernemålvakten Henrik Lundqvist sviktet. Det gjorde ikke Canadas superrekke. Med tre mål stoppet de Sveriges gulldrømmer i Ishockey-VM.

NHL-keeperen Lundqvist skulle være «Tre Kronors» viktigste våpen i jakten på finale. Slik ble det ikke. Isteden sto NY Rangers-burvokteren ujevnt. Minst to av fem mål burde han tatt da Sverige tapte 4-5. Det endte med at Sverige byttet målvakt.- Jeg er svært skuffet over at jeg ikke kunne fullføre kampen, sa Lundqvist til TV 6.

Heatley, Getzlaf og Nash

Mikael Tellqvist fikk keeperansvaret i sluttperioden da Sverige reduserte til 4-5 og jaget utligning. Men Canada holdt unna og sikret drømmefinale mot Russland søndag.

Canadas supertrio Dany Heatley, Ryan Getzlaf og Rick Nash er nesten umulig å stoppe. Før kampen med Sverige sto de med 39 poeng på sju kamper.

Etter triumfen mot svenskene spratt de opp i 44 poeng.

Strålman-scoring til ingen nytte

Superstjernene scoret hvert sitt mål og noterte til sammen fem poeng med sin styrke og fart.

USTOPPELIG: Dany Heatley (15) og Rick Nash (61) feirer et mål som ble scoret av Ryan Getzlaf. Foto: CHRISTINNE MUSCHI/REUTERS/SCANPIX
USTOPPELIG: Dany Heatley (15) og Rick Nash (61) feirer et mål som ble scoret av Ryan Getzlaf. Foto: CHRISTINNE MUSCHI/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Det er tre utrolig bra spillere. De skaper sjanser hele tiden, men det er vanskelig å analysere rett etter kampen om vi skulle gjort noe annet for å stoppe dem, sa den svenske backen Anton Strålman til TT.

Han scoret to av fire svenske mål, men til liten nytte. Vertsnasjon Canada tok seg til finalen.

- Vi måtte kjempe. Vi var med i en ekte hockeykamp. Dette var helt klart den tøffeste kampen vi har spilt så langt i turneringen. Det ble som ventet, og vi møtte et lag som kjempet til siste slutt, sa Getzlaf.

(NTB)

Norges overmenn senket Sverige