TOKYO 2020: Jonathan Quarcoo er tatt ut på langet som har OL i 2020 som hovedmål. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TOKYO 2020: Jonathan Quarcoo er tatt ut på langet som har OL i 2020 som hovedmål. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Jonathan Quarcoo

Norges raskeste mann tatt ut på rekruttlandslaget

Norges raskeste mann, Jonathan Quarcoo, er en del av det ferske rekrutteringslandslaget til Norges Friidrettsforbund, men er fortsatt aktuell for opprykk.

Det bekrefter Ståle Jan Frøynes, utviklingsansvarlig i Norges Friidrettsforbund, til NTB.

– Elitelagene er ikke formelt tatt ut og vil bli offentliggjort i oktober. Han er en god kandidat til å være med på ett av dem, sier Frøynes til NTB etter at rekrutteringslandslagene ble oppdatert torsdag.

Team Tokyo, som har hovedmål om 2020-OL, er Norges øverste elitelag i friidrett. De ti som er inne på laget er Henrik Ingebrigtsen, Filip Ingebrigtsen, Håvard Haukenes, Karsten Warholm, Sven Martin Skagestad, Sondre Nordstad Moen, Isabelle Pedersen, Hedda Hynne, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Amalie Iuel.

På nivået under Team Tokyo finner man Team Berlin. Her fant man i 2017-sesongen blant andre Jakob Ingebrigtsen.

Quarcoo, som virkelig har fått sitt gjennombrudd denne sesongen, tok to NM-gull i Sandnes i slutten av august. I VM røk han ut i forsøket på 200 meter, men for Orion-løperen var det uansett en milepæl bare å kvalifisere seg for mesterskapet i London.

– Det jeg kan si om Quarcoo er at han har imponert meg. Han kom inn til VM og presterte sin nest best 200 meter noen gang. Det er kvaliteter jeg setter pris på. I tillegg fikk han samlet seg nyttig erfaring fra U23-EM i Polen. Quarcoo er en løper jeg har sansen for, sa toppidrettssjef Håvard Tjørhom til NTB om en eventuell landslagsplass for Quarcoo.

(NTB)