<strong>NORGES VEGG:</strong> Lars Haugen var Norges beste mot både Slovenia og Danmark. I kveld blir det hett når Canadas stjerner er motstandere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
NORGES VEGG: Lars Haugen var Norges beste mot både Slovenia og Danmark. I kveld blir det hett når Canadas stjerner er motstandere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

Norges redningsmann: - Jeg har mer inne

Lars Haugen (26) er fortsatt ikke helt fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): Norge har fått en god start på VM med seks livsviktige poeng på de to første kampene.

Slovenia og Danmark er to av lagene de norske hockeygutta måtte slå for å holde drømmen om en kvartfinale i live.

Tirsdag kveld er det verdens største hockeynasjon Canada som er motstander. De stiller med superstjerner som Steve Stamkos (23), Claude Giroux (25) og brødrene Eric (28) og Jordan Staal (24).

Det ligger med andre ord an til å bli en het kveld for Norges sisteskanse Lars Haugen (26).

- Jeg kan bedre Burvokteren har vært Norges beste spiller så langt i VM, og har stått for flere matchvinnerredninger. Han er likevel ikke helt fornøyd.

- For min del har det føltes litt sånn som med resten av laget. Jeg mangler den siste lille prosenten som når jeg er på topp, men det har gått greit. Jeg mangler litt, men det er små ting som man kanskje ikke ser fra tribunen. Jeg føler meg pigg og fin, og selvtilliten er på plass. Det er det viktigste, sier han til Dagbladet.

Haugen har så langt sluppet inn tre mål på de to kampene, og har reddet mer enn 94 prosent av skuddene. Bare fire keepere er bedre.

Det er heller ingen av målene Haugen burde tatt, selv om andremålet til danskene har gnagd litt på ham.

- Det er ingen tabber, men noen små tekniske detaljer jeg kunne gjort annerledes. Andremålet mot Danmark var jeg litt irritert på, men hadde sikkert vært enda mer irritert dersom vi ikke hadde vunnet. Patrick reddet meg mot slutten, sier han med et glis.

- Det var kanskje noen andre spillere som burde vært misfornøyd med det målet?

- Hehe, ja, vi ble litt baktunge mot slutten. Det ble fullt kjør, og danskene spilte veldig bra og var sultne. Jeg tenker bare på hva jeg kunne gjort, så får hver og en gå i seg selv.

Godt forberedt Haugen sier han godt hvem vet som er farespillerne når Canada er motstander tirsdag kveld, men sier han ikke henger seg alt for mye opp i vanene deres.

- Litt formening om spillerne har jeg nok, men hvis jeg overstuderer en spiller og er helt sikker på at han skal skyte mot krysset, kommer han garantert til å skyte mellom beina.

Etter Sveits' fantastiske start er Norge nødt til å slå både dem og Hviterussland for å kunne nå en kvartfinale. De han faktisk være avhengige av å slå enten Canada, Sverige eller Tsjekkia også.

Tirsdagens kamp går på MAX fra klokka 20.15. Følg den også her på Dagbladet.no.

<strong>KONSENTRERT:</strong> Lars Haugen sier han fortsatt har mer inne, til tross for storspillet. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix
KONSENTRERT: Lars Haugen sier han fortsatt har mer inne, til tross for storspillet. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer