RIKING:  Gustav Magnar Witzøe er sønn av Salmar-gründer Gustav Witzøe, det har sikret ham en stor formue. Unggutten er i tillegg spiss i fjerdedivisjon. Det er ikke gjennom fotballkarrieren 24-åringen har bygget opp store deler av formuen. Foto: Trond Hammervik, lokalavisa Hitra-Frøya.
RIKING: Gustav Magnar Witzøe er sønn av Salmar-gründer Gustav Witzøe, det har sikret ham en stor formue. Unggutten er i tillegg spiss i fjerdedivisjon. Det er ikke gjennom fotballkarrieren 24-åringen har bygget opp store deler av formuen. Foto: Trond Hammervik, lokalavisa Hitra-Frøya. Vis mer

Norges rikeste fotballspiller har fått redusert formuen med over tre milliarder

Men fortsatt god for over 400 millioner kroner - på papiret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Gustav Magnar Witzøe (24) er sønn av Salmar-gründer Gustav Witzøe og god for over 414 millioner kroner, viser tall fra skattelistene for 2014, som ble publisert av Skatteetaten i natt.

Ligningsformuen til unggutten er faktisk redusert med over tre milliarder kroner det siste året, etter en intern restrukturering i Witzøe-familiens selskaper, som blant annet Adressavisa omtalte tidligere i år.

Rik, rikere, rikest Ungguttens skattbare inntekt i 2013, på drøyt 69 millioner kroner, er likevel nok til smør på grøten. Og selv om unggutten ikke tjener store pengene på fotballen, er han landets klart rikeste aktive fotballspiller.

Witzøe spiller spiss for 4.divisjonslaget Frøya, som endte på nedre halvdel av avdeling 2 i Trøndelag fotballkrets.

Tidligere år har 24-åringen fått hard konkurranse av en annen arving. Knut Nikolai Ugland, forretningsmannen, arvingen og melkebonden fra Grimstad spilte tidligere på 3.divisjonslaget Jerv.

Ugland er god for over 1,6 milliarder kroner, men han har lagt keeperhanskene på hyllen inntil videre, og studerer for tiden i utlandet.

Hovedinntekt fra fotball Brede Hangeland er mannen som tjener mest av nordmennene som har sin hovedinntekt fra fotballen, viser skattelistene. Midstopperbautaen står oppført med en inntekt på snaut 19 millioner kroner i skattelistene. Crystal Palace-forsvareren har i tillegg en formue på godt og vel 33,6 millioner kroner.

Også Mats Møller Dæhli tjente godt i fjor. Unggutten som spiller til daglig i Tyskland står oppført med en inntekt på drøyt 8,5 millioner kroner, ifølge skatteetatens tall.

Den finslepne teknikeren har i tillegg en formue på like i overkant av fire millioner kroner. Nåværende Malmø-proff Jo Inge Berget tjente inn over ti millioner kroner i fjor på sin reise. Landslagsstjerna var i 2014 både innom Celtic og Cardiff.

Også nåværende Molde-spiller Magnus Eikrem tjente godt av sin rundtur i Fotball-Europa, og sopet inn over 13 millioner kroner, ifølge Skatteetatens tall. Østerrike-proffene Valon Berisha tjente like i underkant av 6,1 millioner kroner, og Håvard Nielsen tjente inn 4,8 millioner.

Tallene forteller ikke hele sannheten. Mange norske idrettsstjerner bor i utlandet og trenger ikke skatte til Norge. Nevnte profiler er en del av relativt få utenlandsproffer som skatter til Norge.

Hjemlige profiler Av profilene her til lands står Rosenborg-kometen Pål Andre Helland oppført med en inntekt på like i underkant av 730 000. Molde-stopper Vegard Forren tjente litt over 2,2 millioner kroner og omtrent det samme lønnsnivået ligger eksempelvis lagkamerat Harmeet Singh og RBK-spiss Alexander Søderlund på.

 RIKING:  Her ser du Knut Nikolai Ugland med keeperhansker da han spilte fotball for FK Jerv. Foto: Kristin Ellefsen/Fædrelandsvennen.
RIKING: Her ser du Knut Nikolai Ugland med keeperhansker da han spilte fotball for FK Jerv. Foto: Kristin Ellefsen/Fædrelandsvennen. Vis mer

Andre landslagsspillere som har fått spilletid i EM-kvaliken, kan det nevnes at Odds midtbanelegant Jone Samuelsen, Moldes hurtigtog Martin Linnes og Tyskland-proffene Even Hovland og Veton Berisha ligger alle på like i overkant av én million kroner i inntekt.

Og sist, men ikke minst bør det nevnes at Norge-sjef Per Mathias Høgmo tjente inn solide 3,4 millioner kroner i fjor, ifølge Skatteetatens tall.

SKATTELISTENE

Er inntekten oppgitt i skattelistene lavere enn det du faktisk tjente?

Inntekt
Det er fordi inntekten som oppgis i skattelistene er såkalt «alminnelig inntekt», altså nettoinntekt. Dette er summen av inntekter, minus alle fradrag.

Fradragene kan være alt fra renteutgifter, pendlerutgifter, sykdomsutgifter eller liknende.

Skatteetaten har laget en Fradragsveileder, dersom du er usikker på hvilke fradrag du har rett på.

Skatt
Utliknet skatt er all skatt, inkludert trygdeavgift, toppskatt, skatt på utbytte og skatt til stat og kommune.

Formue
Formuen som er oppgitt er såkalt nettoformue, og er summen av blant annet bankinnskudd, verdipapirer og fast eiendom, minus gjeld. Det er viktig å merke seg at fast eiendom regnes etter likningsverdi, og ikke markedsverdi.

Kilde: Skatteetaten

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer