Lege Roald Bahr er ansatt i en 20 prosents stilling som leder for helseavdelingen til Olympiatoppen. Han er også leder for Senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøgskole.
Ved siden av dette leder han også en forskningsgruppe idrettsklinikken Aspetar i Qatar. Til Dagbladet bekrefter Bahr at han leder en gruppe med fokus på forebygging av skader og sykdom blant idrettsutøvere.

Utvekslet med våpensmugler
- Tror på dialog
Landet som i skrivende stund arrangerer VM har fått massiv kritikk for å ha brutt menneskerettigheter for migrantarbeidere og skeive personer som bor i landet.
- Personlig har jeg liten tro på boikott; jeg tror på dialog. Det positive ved et arrangement som fotball-VM er at søkelyset på menneskerettigheter internasjonalt gir drahjelp til de mange progressive lederne som arbeider for et moderne Qatar, forklarer Bahr.
I et innlegg på Fysioterapeuten.no stiller fysioterapeut Stig Sodeland spørsmål om det bør diskuteres en norsk boikott av Aspetar.
Norsk Fysioterapiforbund boikottet i 2021 Verdenskongressen i Dubai på bakgrunn av brudd på menneskerettigheter.
Kommunikasjonsleder i fysioterapiforbundet, Irene Mårdalen, skriver i en mail til Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere denne saken.

Tar VM-oppgjør med Norge
- Ingen innvendinger
Olympiatoppen, hvor Bahr er ansatt som sjeflege, bekrefter til Dagbladet at de er klar over legens rolle på Qatar-klinikken.
- Bahr er en av verdens fremste idrettsmedisinere, og har ulike jobber og oppdrag i egenskap av sin kompetanse. At en av hans roller er å lede Aspetar Sports Injury and Illness Prevention Programme, vurderer Olympiatoppen som faglig relevant og uttrykk for at Bahr besitter en unik kompetanse innenfor idrettsmedisin, svarer toppidrettssjef Tore Øvrebø.
- Har Bahrs rolle vært diskutert?
- Olympiatoppen har ingen innvendinger til Bahrs roller, verken nasjonalt eller internasjonalt, svarer toppidrettssjefen.
- Bør benytte muligheten
Flere aktører i Norge har tatt til orde for boikott av VM i Qatar. Foreningen Fri (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold) er en av dem.
Leder for foreningen, Inge Alexander Gjestvang, vil ikke kategorisk si at dette er noe Olympiatoppen bør nekte Bahr, men mener det er viktig for alle som har et samarbeid med andre land og være klar over hvordan situasjonen er i landet.

Reaksjonene hagler: - Ufattelig
- Qatar har store utfordringer med å forvalte menneskerettighetene. Man bør benytte muligheten til å påvirke i riktig retning selv om det er et rent profesjonelt samarbeid, mener Gjestvang.
Norsk supporterallianse som også har debattert for boikott av mesterskapet ønsker ikke svare i denne saken.
Amnesty Norge har ikke snakket for boikott, men jobbet for å vise fram kritikkverdige forhold i VM-landet. Deres generalsekretær John Peder Egenæs skriver i en melding til Dagbladet at de ikke har noen kommentar til saken.