FÅR MØTE:  Norges Skiforbund har sagt ja til å møte Petter Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅR MØTE: Norges Skiforbund har sagt ja til å møte Petter Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Norges Skiforbund inviterer Northug til møte

- Ikke et forhandlingsmøte.

(Dagbladet): Norges Skiforbund opplyser i dag at de gledelig inviterer Petter Northug til et møte. Det er generalsekretær Stein Opsal som inviterer Northug til et møte, som han presiserer at ikke er et forhandlingsmøte.

Les hele invitasjonen nedenfor!

Skikongen opplyste selv i går kveld at han ønsker et møte med Skiforbundet. Det ønsket oppfyller Skiforbundet i dag, som samtidig opplyser at det ikke er et forhandlingsmøte.

- Jeg har fått med meg at Skiforbundet har nullstilt avtalen, men jeg håper de tar imot invitasjonen til å gå i dialog og finne en løsning. Jeg ønsker ikke en særbehandling, men en avtale på lik linje med alle andre utenfor landslag når jeg representerer Norge i verdenscup og mesterskap, sa Northug i går kveld.

Her er Skiforbundets invitasjon til Northug:

Hei Petter,

Vi er glade for at du personlig vil engasjere deg, og ønsker deg velkommen til et møte i våre lokaler på Ullevaal stadion. Fra vår side vil skipresident Erik Røste, langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad og undertegnede være til stede.
Du står selvfølgelig fritt til å ta med deg de rådgiverne du vil.
 
Det er viktig for oss å understreke at dette ikke er et forhandlingsmøte. Vi er imidlertid positive til å møte deg slik du ønsker. Vi vil samtidig gjennomgå Skiforbundets syn i saken.
 
Det har vært avholdt flere møter med ditt team i løpet av sommeren, seinest onsdag for åtte dager siden. Skipresidenten avbrøt for eksempel sin sommerferie og reiste til Trondheim for å møte blant andre Are Sørum Langås i juli.
 
Derfor ser vi nå fram til å møte deg personlig. Det er fint om du så raskt som mulig sender over forslag til aktuelle tidspunkt, gjerne allerede i neste uke.

Med vennlig hilsen
Stein Opsal
Generalsekretær

Lang avtale -Vi er selvsagt glade for at Skiforbundet åpner døra og tar oss imot til et møte slik vi tok initiativ til, skriver Northug-manager Are Sørum Langås i en tekstmelding til Dagbladet.

Northug har vært klar på at han ønsker en treårig representasjonsavtale med Norges Skiforbund. Mandag trakk forbundet tilbake tilbudet om en ettårsavtale der han kan profilere Coop fram til sesongstart.

- Petter er hjertelig velkommen til å få en lang avtale med oss, ingen problem, men vi må løse det kommersielle. De er det står på, sa generalsekretær i Norges Skiforbund Stein Opsal til Dagbladet onsdag.

Northug brøt stillheten tirsdag ved en lang pressemelding tirsdag, hvor han beklaget at det igjen var støy rundt hans person.

- Jeg beklager igjen at det er støy rundt min person og mine sportslige valg. Jeg har behov for å si til alle: Målet mitt er å gå fort på ski for Norge i verdenscupen — til vinteren og de neste vintrene.

Dagbladet oppdaterer saken.