Norges spisstørke bekymrer ikke Drillo

- Vi har 11 angrepsspillere, sier landslagssjefen.

SJELDENT SYN: Tarik Elyounoussi (øverst) og Joshua King er de eneste norske angrepsspillerne som har scoret i VM-kvaliken. Begge scoret mot Kypros i fjor høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
SJELDENT SYN: Tarik Elyounoussi (øverst) og Joshua King er de eneste norske angrepsspillerne som har scoret i VM-kvaliken. Begge scoret mot Kypros i fjor høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Norge har kniven på strupen når Albania står på motsatt banehalvdel i Tirana fredag kveld.

Drømmen om VM i Brasil har virket veldig fjern siden tapet for Albania i mars, og uten tre poeng i Tirana kan spillerne så smått begynne å planlegge sommerferien for neste år også.

Norge står så langt med sju poeng på de fem første kampene. De har bare scoret seks mål, og sluppet inn like mange.

Midtstopper Brede Hangeland er toppscorer med to, og av angrepsspillerne har bare Joshua King og Tarik Elyounussi fått nettkjenning med én scoring hver.

Det er tre i troppen mot Albania som kan klassifiseres som rene angrepsspillere. Målsnittet deres på landslaget skremmer ingen.

Tarik Elyounussi er best med seks mål på 19 landskamper. Det gir et snitt på 0,31. Joshua King har 0,2 i snitt etter ett mål på fem landskamper. Alexander Søderlund har fortsatt til gode å score mål etter 12 kamper med flagget på brystet.

Det skal også tas med at alle tre har operert som kantspillere på landslaget.

Verken bra eller dårlig Likevel er ikke landslagssjef Egil «Drillo» Olsen bekymret for den manglende uttellingen.

- I fotball vurderes ikke hvor mange du scorer. Det er forholdet mellom antall scoringer og hvor mange man slipper inn som teller. Der står det seks mot seks. Det er verken spesielt bra eller dårlig men vi skulle gjerne hatt flere poeng, sier Drillo til Dagbladet.

- Det er bare to angrepsspillere med mål i kvaliken. Hvor viktig er det å få i gang dem?

- Vi har 11 angrepsspillere. Der er vi nok litt forskjellige på måten vi uttrykker oss. Selv Rune (Almenning Jarstein, red.anm.) er angrepsspiller når han har ballen i hendene. Vi jobber jo med den offensive biten, og vet det er der vi har mest å hente, sier han.

Visualiserer scoringer Elyounoussi sier den norske spillestilen gjør det vanskelig å tegne seg på scoringslista.

- Vi spiller en litt defensiv 4-5-1, og det er sjelden vi spiller mot et etablert lag. Vi ligger heller bak, og så er det kontringer eller dødball vi satser på. Derfor har vi ikke kommet til så fryktelig mange sjanser. Det sier litt når Brede har scoret flest i kvaliken, sier han til Dagbladet

25-åringen sier han gjerne vil score flere mål, og at han ofte visualiserer scoringer for å skape positive tanker.

- Jeg vil gjerne fram og prøve å score mål, men det blir vanskelig når du ligger så langt tilbake på banen. Men jeg håper at vi angrepsspillere kan score og vise at vi kan. Jeg tenker på de målene som har vært. Da får jeg positiv energi, og får følelsen av å score mål. Det har faktisk hjulpet, og håper det vi hjelpe på fredag, sier han.

Oslo  20130604.
Landslagssjef Egil Olsen på vei opp trappen etter  fotballandslagets pressetreff på Hotel Bristol i Oslo tirsdag ettermiddag. Landslaget spiller VM-kvalifiseringskamp borte mot Albania i Tirana fredag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20130604. Landslagssjef Egil Olsen på vei opp trappen etter fotballandslagets pressetreff på Hotel Bristol i Oslo tirsdag ettermiddag. Landslaget spiller VM-kvalifiseringskamp borte mot Albania i Tirana fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer