Norges sprekeste arbeidsplass er i Lyngdal

Totalt 37 års sykling i 2008.

(Dagbladet.no): Årets Sykle til Jobben-aksjon er fullført, og vinnerne er endelig kåret.

Laget «KVS-Lyngdal Ekstrem» la seg tidlig i tet, og har gjort seg vel fortjent til hedersbetegnelsen «Norges sprekeste arbeidsplass».


Den kristne videregående skolen har deltatt med tre lag i aksjonen, og på vinnerlaget Ekstrem har hver og en tråkket og trimmet i snitt nesten tre timer hver dag.

Men i Sykle til Jobben 2008 er det 7023 deltakere som til sammen har registrert imponerende 37 år med sammenhengende aktivitet, og her premieres ikke bare de aller sprekeste.

Hovedpremien til Oslo

590 lag har konkurrert mot hverandre, og blant disse hadde hele 67 prosent et dagsgjennomsnitt på over 30 minutter fysisk aktivitet, noe som gjorde dem dermed kvalifisert til trekningen av hovedpremien.

I år var det laget «Vegvesen 6 Tek-06» i Oslo som ble den heldige vinneren, og 25. september kan de dermed bytte transportmiddel og sette seg på flyet til Italia.

Knut Knudsen, tidligere verdensmester og olympisk mester på sykkel, sørger for nedoverbakker, myke senger og gastronomisk glede, heter det.

AKTIVE: Kanskje det var disse bysyklene noen av hovedpremievinenrne fra Vegvesen 6 Tek-06 i Oslo brukte til jobben? ILLUSTRASJONSFOTO: Heiko Junge/Scanpix
AKTIVE: Kanskje det var disse bysyklene noen av hovedpremievinenrne fra Vegvesen 6 Tek-06 i Oslo brukte til jobben? ILLUSTRASJONSFOTO: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

Hotellduell

Laget «Sparebank 1 Nøtterøy» tok andrepremien i årets trekning, og kan se frem til en sykkeltur langs Rallarvegen. Turen går fra Finse til Flåm, og med Flåmsbanen tilbake til hytteliv og middag på Geilo.

Historiene fra årets Sykle til Jobben er mange, for eksempel syklet hotelldirektøren på Rica Holmenkollen Park i Oslo til jobb hver dag, bare for å slå Rica Ishavshotel i Tromsø.

Til høsten venter nye utfordringer i Aktiv med Jobben, en ny aktivitetskampanje for bedrifter. Her konkurrerer du med kolleger og andre bedrifter i hele landet om å registrere flest mulig skritt i løpet av aksjonsperioden, 1.-30. oktober.

I bukselinningen har du en skritteller som teller hvert skritt du tar. Målet er minst 7 000 skritt hver dag, men her er det ingen øvre eller nedre grense, bare en gulrot for å komme i gang med treningen.

Norges sprekeste arbeidsplass er i Lyngdal