Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges store styrkeprøve

Møter regjerende VM- og OL-mester Kroatia 20.15.

NB! Følg scoringene live på Dagbladet.no sin forside

___________________________________________________

(Dagbladet.no):- Vi møter en toppnasjon og en av de aller største favorittene i mesterskapet. I den sammenheng må vi være ydmyke, samtidig som vi vet at vi kan slå de beste på gode dager, sier assistenttrener Erik Andersen til Håndballforbundets hjemmeside.

Ole Erevik og Jarle Rykkje står over den første kampen i mellomrunden. Dermed er storskytteren André Jørgensen tatt inn i varmen igjen.

Nedslående statistikk

Og det er liten tvil om at Norge må skape klare sjanser i dag for å ha en reell sjanse. Samtidig må Frode Hagen og Kristian Kjelling i særdeleshet avvente skuddkanonen til de rette hullene dukker opp.

For rot i angrep gir ofte kontringer i mot. Og ifølge den offisiell VM-statistikken har Krotia nest best uttelling på kontringer så langt i VM. Tallene for Gunnar Pettersens gutter er derimot nedslående.

Alle ekspertene er enige om at Norges seiersresept er et bunnsolid forsvarspill og sikre avslutninger på kontringer. I tillegg må vi ha mer is i magen fra straffemerket. 10 bom på 36 straffer er desidert dårligst.

FORSVARSKJEMPEN: Fighteren Preben Vildalen er en av dem som MÅ ha forsvarsdagen mot Kroatia i kveld. Det kan resultere i livsviktige kontringsmål. Foto: SCANPIX
FORSVARSKJEMPEN: Fighteren Preben Vildalen er en av dem som MÅ ha forsvarsdagen mot Kroatia i kveld. Det kan resultere i livsviktige kontringsmål. Foto: SCANPIX Vis mer

- Helt på topp

- Vi må være helt på topp for å slå Kroatia. Og nøkkelen til det ligger blant annet i å score på de klare sjansene vi har. Der har vi litt å gå på. Det går blant annet på å være litt tøffere i valgene, sa Pettersen til NTB i går.

Marius Riise erstatter Håvard Tvedten fra start på venstrekant, mens det ennå er usikkert hvem Gunnar Pettersen foretrekker på venstrback: Frode Hagen eller Kristian Kjelling. Ellers er startoppstillingen den samme som mot Egypt.

- Slippe skuldrene løs

- Vi får knalltøff motstand. Vi har erfaringer å bygge på fra treningskampen mot Kroatia før OL, hvor vi vant en kamp og tapte en. Samtidig kan vi slippe skuldrene løs, siden målet om mellomspill er nådd. I våre beste stunder kan vi slå de beste lagene, sier Andersen.

Og Norge bør ha dagen dersom vi skal ha en sjanse på  semifinaleplass. Vi dro med oss bare ett poeng inn i mellomrunden fra gruppespillet og er avhengig av topp spill både mot Kroatia, Sverige og Spania.

NB! Spania - Tyskland 32-28 (15-12)

Sverige - Serbia og Montenegro 26-26 (15-12)