Norges største fotballstjerne?

I en alder av 21 år. Under ett år etter at han reiste til Spania - mindre enn åtte måneder etter at han scoret sitt første mål for Valencia.Dagbladets fotballkommentator mener John Carew framstår som den største norska fotballstjerna gjennom tidene. Hva mener du?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

JOHN CAREW var for fersk og umoden og for svak sportslig til å reise fra Rosenborg. Du husker det sikkert: Alle som advarte gutten mot det store, fæle utlandet. I kveld framstår John som Norges største fotballstjerne gjennom alle tider - uten konkurranse. Du kommer ikke lenger enn til spissplassen på en finalist i Champions League.

NATURLIGVIS KOM DE sterkeste advarslene fra Rosenborg-miljøet. Det er ingen grunn til å latterliggjøre de holdningene i dag. For visst var det grunn til bekymring.

Men i tillegg til å demonstrere personlige egenskaper i form av sosial og sportslig tilpasningsevne, har Carew hatt den nødvendige flaksen. Og aller viktigst: en trener - Héctor Czper - som har gitt ham mer tillit enn han kunne drømme om.

CAREWS SUKSESS står i sterk kontrast til mange andre Rosenborg-spilleres opplevelser utenlands. Overgangen hans var verken sportslig, moralsk eller politisk korrekt blant de tyngste meningsbærerne i Rosenborg-mjøet. Men likevel er den den desidert mest vellykkede.

I motsetning til påfallende mange andre som har fullført Rosenborg-skolen, og etter hvert fått klubbens aksept for å tjene litt mer penger på tampen av karrieren:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer