- Norges største problem

Martin Sjögren og det norske landslaget kritiseres av mange etter gårsdagens fadese.

MOTIVERT: Martin Sjögren har ingen planer om å si opp jobben som landslagssjef. Foto: Terje Pedersen / NTB
MOTIVERT: Martin Sjögren har ingen planer om å si opp jobben som landslagssjef. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske medier er blant de som går hardt ut mot det norske landslaget, og Expressen-kommentator Anna Friberg skriver at det er et svensk problem som er Norges største.

- Ada Hegerberg har ikke lykkes i det hele tatt i mesterskapet, den ellers selvsikre målscoreren har ikke scoret mål siden hun kom til England. Men det er ikke Ada Hegerberg som har vært det største problemet for Norge i EM, skriver Friberg i avisa, og legger til:

- Det har vært en svenske.

- Fullstendig overkjørt

Friberg mener at Sjögren virket handlingslammet og ikke klarte noe da de angrep. Fasit på de to siste kampene er tre skudd på mål og 23 imot.

- BRUTALT: Landslagsspiller Ada Hegerberg kommenterer skandaletapet mot England i fotball-EM. Video: NTB Vis mer

- Dessverre spiller det ingen rolle at landslagstrener Martin Sjögren er en god kar, som de fleste rundt ham påpeker. For dette ble virkelig ikke bra, skriver svensken.

- I første omgang mot England da Norge ble fullstendig overkjørt, satt Sjögren mer eller mindre handlingslammet på benken og gjorde ikke annet enn å se på at laget hans slapp inn seks mål.

- Nådd nye nivåer

Landslagssjefen synes selv at det er mye positivt man må ta med seg fra mesterskapet.

- Vi har gjort veldig mange gode ting når det kommer til forberedelsene. Vi har nådd nye nivåer som vi ikke har hatt tidligere. Vi har hatt en plan som vi har forholdt oss til. Så kan man alltid vurdere om planen var god, fastslo Sjögren dagen etter EM-exiten.

EXIT: Medaljedrømmen røk etter tapet mot Østerrike. Foto: Terje Pedersen / NTB
EXIT: Medaljedrømmen røk etter tapet mot Østerrike. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Før den avgjørende kampen, var det flere som mente at Sjögren burde få sparken etter mesterskapet etter to elendige EM på rad. Friberg er ikke uenig, men sikter til en annen løsning.

- Nå er det høye stemmer om at Martin Sjögren bør få sparken, det er mulig det blir tilfelle. Eller at han selv velger å tre til side, kanskje det er den beste løsningen - for begge parter. Norge har vært en stor nasjon innen kvinnefotball.

- Veldig motivert

Sjögren selv har ingen planer om å trekke seg.

- Jeg er veldig motivert til å fortsette. Nå handler det om å klare å håndtere denne situasjonen, sa Sjögren til pressen dagen etter 1-0 tapet.

Han har ikke snakket med Lise Klaveness om framtida som landslagssjef.

Nå spørs det hvor lang tid det vil ta før trenden snur.

- Norge har vært en stor nasjon innen kvinnefotball, men det er en gammel norgeshistorie. Spørsmålet er hvor lang tid det tar før det blir moro igjen etter dette dypdykket, avslutter Friberg.

EM-TABELL

England330014-09
Østerrike32013-16
Norge31024-103
Nord-Irland30031-110

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer