Svak rekruttering kvinnelangrenn Norge

Norges største skitalent er bare 17 år. La henne slippe «den svenske Johaug» i VM!

Norsk kvinnelangrenn sliter med etterveksten, men vi må klare å unngå snarveiene.

MÅ VENTE: 17 år gamle Helene Marie Fossesholm ble nummer fem på 10 km klassisk under sesongåpningen på Beitostølen, og har siden utklasset alle norske juniorer på distanse. Likevel er hun heldigvis ikke aktuell til Seefeld-VM. Norsk skisport holder igjen talentene for å hjelpe dem til å få lange karrierer. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅ VENTE: 17 år gamle Helene Marie Fossesholm ble nummer fem på 10 km klassisk under sesongåpningen på Beitostølen, og har siden utklasset alle norske juniorer på distanse. Likevel er hun heldigvis ikke aktuell til Seefeld-VM. Norsk skisport holder igjen talentene for å hjelpe dem til å få lange karrierer. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MENS Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug dominerer internasjonal kvinnelangrenn på alt unntatt sprinten, blinker varsellampene for svak rekruttering bak skijentene. Sist helg ble de nestbeste norske utklasset i Skandinavisk Cup av svenskenes nye superstjerne Frida Karlsson, i to renn der Norge bare hadde et par, tre jenter blant de 15 beste.

Disse resultatene kunne ha passert i skyggen av den norske framgangen i Tour de Ski der også de yngste på laget som tvillingsøstrene Lotta -og Tiril Weng viste fin utvikling, men den negative tendensen er for klar til det:

  • Etter mange år med sammenhengende norsk suksess, kommer et skifte der svenskene og russerne fort overtar.

Det betyr at Skiforbundet nå kommer til å evaluere treningsopplegget til de eldste juniorene. Det er neppe noen annen grunn enn selve kvaliteten på treningen til at norske jentene henger etter, mens de jevnaldrende guttene går fortere enn noen gang.

Men forøvrig får dette skiftet i internasjonalt kvinnelangrenn bare komme uten at det norske skimiljøet tar snarveier ved kynisk å dytte fram de aller yngste talentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer