NORGES BESTE: Patrick Thoresen ble kåret til Norges beste spiller etter VM-kampen mellom Russland og Norge i går. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
NORGES BESTE: Patrick Thoresen ble kåret til Norges beste spiller etter VM-kampen mellom Russland og Norge i går. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Norges største stjerne føler ikke noe ekstra ansvar i VM

- Har mange gode ledere.

Patrick Thoresen (31) mener det er flere på Norges ishockeylandslag som kan ta ansvar om det butter litt imot.

Fredag kveld ble han fortjent kåret til Norges bestemann og scoret også begge målene da det ble et programmessig 2-6 tap for de regjerende verdensmesterne fra Russland.

Allerede lørdag kveld venter USA i CEZ Arena i årets elite-VM. Heller ikke det blir noen enkel oppgave.

- Er det slik at du som Norges beste spiller, må ta et ekstra tak i garderoben i en slik situasjon?

- Jeg synes at vi har mange gode ledere i laget som er flinke til å snakke og ta tak. Det hviler ikke bare på mine skuldre. Jeg synes at vi alle er flinke til å ta ansvar. Det har vi vært før, og der er vi også nå, sa Thoresen da han snakket med NTB etter lørdagens frivillige treningsøkt i treningshallen i Ostrava.

Sto over - Du trente ikke selv?

- Jeg vil ikke endre noe på mine ritualer. Jeg har spilt et sluttspill med kamper to dager på rad eller annenhver dag i to måneder, og i et VM-sluttspill ønsker jeg ikke å endre på noe. Vi hadde en frivillig trening. Noen liker å skate, mens andre liker å sette seg på sykkelen, tøye ut litt og ta imot behandling fra massørene våre. Jeg tilhører den siste gjengen, i hvert fall når vi spilte kamp i går.

Den tidligere KHL-spilleren fra SKA St. Petersburg tror på et minst like tøft oppgjør mot USA.

- Det blir en fysisk batalje. Vi må være mer klare fra starten av enn mot Russland. Det kommer til å gå fort. USA har en rekke tekniske, raske og små spillere som vi må være observante på. Vi må ikke tro at det blir noen enklere kamp i dag. Det kommer til å bli minst like tøft, og vi må være klare fra start.

Trend Hamarsingen tror ikke det er tilfeldig at USA mønstrer et lag av små, raske spillere. De herjet da de slo Finland 5-1 i sin første kamp.

- USA har et lag med mye yngre spillere. Det er mange små forwards, men de er rappe på skøytene og har gode hender. Internasjonal hockey i dag handler mye om fart og teknisk dyktighet. Det er nok derfor USA stiller som det gjør. Det er det som skaper suksess.

(NTB)

• Norge - USA sendes på Max, med kampstart klokka 20.15 i kveld.