GIKK UT: Ada Hegerberg fikk et kutt i hodet etter en hodeduell mot Sverige. Foto: Tor Erik Schr˜öder / NTB Scanpix
GIKK UT: Ada Hegerberg fikk et kutt i hodet etter en hodeduell mot Sverige. Foto: Tor Erik Schr˜öder / NTB ScanpixVis mer

Norge - Sverige

Norges superspiss måtte forlate banen med kutt i hodet i 0-0-kamp mot Sverige

Leif Gunnar Smerud ledet kvinnelandslaget for første gang mandag. Det ble 0-0 for fotballjentene i duellen med Sverige.

Smerud leder kvinnelandslaget inntil en varig erstatter for Roger Finjord er på plass. Finjord måtte nylige forlate jobben som landslagssjef. Begge lagene hadde muligheter til å avgjøre kampen, men sløste med sjansene i den tidligere Hønefoss-trenerens debut.

Smerud er til vanlig landslagssjef for Norge U21-gutter. Norges neste landskamp er mot Tyskland 29. november.

Norge viste muskler mot OL-finalist Sverige, men stjernen Ada Hegerberg klarte ikke senke de blågule i naboduellen, til tross for flere brukbare muligheter.

Dramatisk

Mot slutten ble det dramatisk da Hegerberg skallet med en svensk spiller. Med et dypt og blødende kutt, måtte stjernespissen byttes ut. Lyon-spissen forlot Sør Arena i Kristiansand med en solid bandasje på hodet.

For Sverige kom Caroline Seger nærmest mål. I en periode i 2. omgang presset Norge voldsomt på, men uten å få den befriende scoringen.

– En fin treningskamp, tett og jevnt. Det er god trening inn mot EM som jentene skal til til sommeren, sa Smerud til NFF TV.

- Greit med 0-0

– Jeg kunne tenkt meg at vi hadde klart å lage et mål, selvfølgelig. Vi burde vært litt mer presise i den siste tredelen, fortsatte vikarsjefen.

1436 tilskuere så kampen.

– Først og fremst er jeg glad for at vi holdt nullen. Vi var litt shaky i 1. omgang, men i 2. omgang hadde vi bra trykk på dem. I pausen ble vi enige om å utnytte rommene de avgir på sidene. Det var kanskje greit med 0-0, sa kaptein Maren Mjelde.

(NTB)