Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges superspiss sikret ny seier

Hegerberg scoret to mot Irland.

VANT: Norge slo Irland 3-1. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VANT: Norge slo Irland 3-1. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Etter tirsdagens tap for Sverige slo Norges kvinnelandslag i fotball tilbake med 3-1-seier over Irland i La Manga torsdag. Ada Hegerberg bidro med en tidlig scoring i hver omgang.

Norge spilte ikke spesielt bra før pause, men i 2. omgang fløt spillet bedre. Da framsto laget med mer tålmodighet, og pasningsspillet satt bedre enn i de første 45 minuttene. Dessuten ble Irland tvunget til å gjøre flere bytter, og irene ble slitne etter hvert.

Alt i alt var det en godkjent kamp av Norge såpass tidlig i sesongen, men som mot Sverige ble Norges spill skjemmet av mange tekniske feil.

God Hegerberg Tomålsscorer Ada Hegerberg sto bak mye av det norske spillet i angrep, og Lyon-proffen brukte bare tre minutter før hun sendte ballen i mål.

Lene Mykjåland slo en god corner mot første stolpe der Norge hadde flere spillere, men måltyven Hegerberg beveget seg til bakre stolpe og kunne heade ballen i mer eller mindre åpent mål.

10 minutter senere kunne samme spiller ha lagt på til 2-0, men hun nådde akkurat ikke fram på innlegget til Kristine Minde.

Irlands utligning kom fire minutter før pause. Det ble hektisk i straffefeltet etter et innkast, og til slutt landet ballen hos Fiona O'Sullivan rundt straffemerket. Hun dundret den i mål.

Stjernetreff 2-1-målet kom i det 49. minutt da Hegerberg ekspederte innlegget fra Lene Mykjåland i mål. Like etterpå misbrukte Hegerberg en lignende mulighet.

Ni minutter før full tid kom 3-1-scoringen. Hegerberg var i nærkamp med Irlands keeper, som bokset ballen ut på banen igjen. Der fikk Gry Tofte Ims kjempetreff fra rundt 17-18 meter, og ballen gikk stolpe-inn helt oppe ved krysset. Det var en klassescoring.

Lene Mykjåland var også den som la opp til Norges tredje mål.

(NTB)