Norges tennis-ess satser videre

Jan Frode Andersen, Norges beste tennisspiller, fortsetter minst ett år til. Andersen var på nippet til å gi seg, men suksessen i Davis Cup i høst har gitt ham ny motivasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg føler jeg har mer inne, og jeg synes det er utrolig gøy å spille tennis, spesielt etter opplevelsen med å rykke opp i Davis Cup. Det sier Andersen på telefon fra Kairo, der han spiller turnering denne uka.

Støttes økonomisk

Jan Frode Andersen har brukt den siste måneden på å tenke over framtida og karrieren. Han var lei 270 reisedøgn i året og et liv uten samboeren og familien. I tillegg har ikke de siste 12 månedene vært særlig økonomisk lukrative heller. Etter mange år som en ensom svale, sier forbundet nå ja til å satse noen hundre tusen på 30-åringen fra Hamar neste år. I tillegg blir Andersen en nøkkelperson i Davis Cup-sammenheng, han skal reise mer med Stian Boretti og få bedre tilgang til trener og treningsmuligheter i Norge.

Liker lagfølelsen

Tross mye sportslig motgang i år har Jan Frode Andersen og forbundet oppdaget en viktig ting.

- Når jeg er sammen med andre jeg kjenner, spiller jeg bedre. Den harmonien jeg føler da har uteblitt fra turneringer jeg har reist aleine til, bruker Andersen som en forklaring på sviktende resultater.

Det beste av alt er kanskje at samboeren hans, Ann Kristin, har sagt ja til å bli med ham på turneringer i minst ti uker neste år. Han satser på å spille mellom 20 og 25 turneringer, inkludert Davis Cup.

- At Jan Frode motiveres til å fortsette sin profesjonelle karriere på grunn av gleden ved å spille for Norge på landslaget er veldig hyggelig, sier landslagskaptein Anders Håseth.

- Neste år skal jeg satse 100 prosent, perfeksjonere spillet mitt og våge mer, sier Andersen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer