Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges tennis-håp

Satser 1,2 mill på Fredrik.

.

Den tennisfrelste investoren Peter Mollø-Christensen leder et spleiselag som gir den regjerende norgesmesteren muligheten til å satse fulltid på tennis de neste fire årene.-  Vi synes tennis er superspennende, og gjør dette for at Fredrik skal få en fair sjanse til å bli blant de beste i verden. Nå får han muligheten til å reise verden rundt og spille turneringer, og kan ha fullt fokus på idretten, sier Peter Mollø-Christensen til Dagbladet.

15 prosent av inntektene

Avtalen gir unggutten 300 000 kroner i året de to neste årene. Om avtalte forpliktelser innfris, så forlenges avtalen automatisk med to nye år.

Total ramme på avtalen utgjør da 1,2 millioner kroner over fire år.

For sin investering får pengemennene 15 prosent av eventuelle premiepenger Fredrik Sletting-Johnsen spiller inn i løpet av perioden.

-  Om Fredrik blir topp-100 i verden kan det bli en hyggelig investering for oss. Men i utgangspunktet regner vi ikke med å tjene penger på dette. Det er mest for at vi har muligheten til å hjelpe, sier Peter Mollø-Christensen.

Fredrik begynte med tennis som 12-åring, og hevder å ha spilt hver dag siden.

MILLIONAVTALE: Investor Peter Mollø-Christensen (t.v.) satser 1,2 millioner på at at Fredrik Sletting-Johnsen (t.h.) skal bli en av verdens 50 beste tennisspillere, godt hjulpet av treneren Pawel Straus. Foto: Nina Hansen
MILLIONAVTALE: Investor Peter Mollø-Christensen (t.v.) satser 1,2 millioner på at at Fredrik Sletting-Johnsen (t.h.) skal bli en av verdens 50 beste tennisspillere, godt hjulpet av treneren Pawel Straus. Foto: Nina Hansen Vis mer

-  Jeg er takknemlig for denne muligheten. De tar en stor sjanse ved å satse så meg, men jeg håper at jeg kan tilbakebetale noe av det. Jeg skal iallfall stå på og trene hardt. Og da mener jeg hardt. Det er ikke mange som liker å nedlegge så mye som kreves for å bli god, men tennis betyr alt for meg, og jeg trener allerede fem- seks timer hver dag, sier Fredrik Sletting-Johnsen til Dagbladet.

200 reisedøgn

Takket være millioninvesteringen regner Fredrik med å få rundt 200 reisedøgn pr. år de neste fire åra.

-  Nivået er ikke bra nok her hjemme, så jeg må ut i verden. Og jeg har ikke en dag å kaste bort. Hver time blir utrolig viktig, så nå blir det fullt kjør framover. Og pengene vil rekke langt, jeg skal bo og reise på billigste måte. Eventuell luksus kan jeg unne meg først når jeg tjener penger selv.

Fredriks tennis-trener Pawel Strauss, en polakk som har bodd 25 år i Sverige og nå er hovedtrener i Stabekk tennisklubb, har stor tro på eleven sin.

Feste kan jeg gjøre når jeg er 35 og har lagt opp, sier Fredrik.

-  Fredrik har et stort talent, og denne avtalen, som er unik i norsk sammenheng, gir ham muligheten gir ham en fantastisk sjanse til å lykkes. Men han trenger to- tre år på å komme seg inn på topp-200. Såpass tøft er det å slå gjennom, sier Strauss.

NB!
Allerede i juni vil Fredrik få bryne seg mot noen av de beste spillerne i verden i en oppvisningsturnering i Liverpool. Der skal han blant annet spille mot belgiske Xavier Malisse, som har vært ranket som nummer 19 i verden.

• Din kommentar: På tide at Norge markerer seg innen tennis?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling