Norges Tennisforbund sponset NRK

Hadde ikke råd til å sende hele Wimbledon-turneringen.

VANT: Australske Lleyton Hewitt vant mot argentiske Juan Martin Del Potro. Når får det norske folk følge australierens fortsettelse i turneringen, takket være Norsk Tennisforbund. Foto: Gerry Penny / EPA.
VANT: Australske Lleyton Hewitt vant mot argentiske Juan Martin Del Potro. Når får det norske folk følge australierens fortsettelse i turneringen, takket være Norsk Tennisforbund. Foto: Gerry Penny / EPA.Vis mer

|||

NRK hadde ikke råd til å sende mer enn én uke Wimbledon.

Norges Tennisforbund sørget for at statskanalen sender hele turneringen.

Denne uken har NRK sendt de første rundene av verdens eldste og mest prestisjefulle tennisturnering fra Wimbledon i England.

Det hadde statskanalen egentlig ikke råd til. NRK kunne endt opp med å bare vise den siste uken med finalerundene.

Men tennisforbundet og deres sponsorer ble redningen, og skaffet til veie 250.000 kroner for å sikre tennissatsingen.

- For oss er det viktig å ha mest mulig tennis på TV, og Wimbledon er en av verdens største tennisbegivenheter. Dette bidrar til å øke oppmerksomheten rundt tennissporten her hjemme. Selv folk som ikke spiller tennis, prater nå tennis på grunn av TV-sendingene, sier forbundspresident Per Wright til NTB.

NRK opplyser at det er helt vanlig at idrettsforbund og deres samarbeidspartnere bidrar med midler til sportssendingene.

- Vi har lov til å selge sponsorplakater for å dekke sportssatsingen vår. Dette sørger for at vi også kan sende de mindre idrettene. I dette tilfellet har vi fått alle tennisforbundets sponsorer til å bidra.

- Dermed får vi sendt hele Wimbledon-turneringen, samtidig som forbundet sitter igjen med en økonomisk gevinst, forklarer salgs- og sponsordirektør Rune Østmo i NRK Aktivum.

(NTB)