Norges tøffeste

Frode Håre (24) er den tøffeste norske skihopperen i svevet. På det mest dristige ligger han med hodet og overkroppen under skiene. - Det går lengst når jeg hopper litt vågalt, sier Frode Håre til Dagbladet.

Helt siden han la om til v-stil sommeren 1992, har Frode hoppet ekstremt tøft. - Vinteren etter fløy jeg 165 meter i Vikersundbakken. Da lå jeg med både hodet og brystkassa godt under skiene i svevet. Det hoppet er nok det råeste jeg har gjort, sier Frode Håre.

Seinere har han hoppet 191 meter i mammutbakken i Harrachov.

Fly uten motor

- Det var som å fly uten motor, og ganske morsomt. Ingen ting kan måle seg med skiflyging og oppdrift under skiene. Men jeg tror ikke det lønner seg å ha overkroppen mer enn to grader under skiene.

- Målinger viser jo også at grensa ligger der, sier Frode.

Blir dykkstilen for ekstrem, risikerer hopperen å tippe rundt i svevet. Det har nærmest blitt en vane for Frode.

Første gang han ble skadd var som guttehopper. Da brakk han armen og kragebeinet i 90-metersbakken i Vikersund.

Mange skader

- Vinteren 1992/93 røk jeg kragebeinet igjen i veslebakken på Rena. Tre år seinere tippet jeg rundt i Lahti, i fjor sommer røk bindingene i lufta under plasthopping i 120-metersbakken i Granåsen.

- Da måtte jeg operere bicepsen i den ene overarmen, sier Frode.

Hadde flyfasen fra kulen og ned vært avgjørende, ville sigdølen vunnet de fleste rennene han stilte opp i.

- Fortsatt er det satsen som er viktigst i et skihopp. Dessverre er jeg ikke like bra på hoppkanten som i lufta. Der har jeg fortsatt mye å hente, sier Frode Håre.

  • 24-åringen deltar i lørdagens mønstringsrenn i 120-metersbakken på Lillehammer.