Kristian Malt Arnstad

Norges «ukjente» diamant: - Helt unik

Kristian Malt Arnstad (18) anses som en av de mest lovende spillerne i talentfabrikken Anderlecht. Og mye av æren for den vanvittige utviklingen skal en Manchester City-legende ha.

DOMINANT: Kristian Malt Arnstad fikk sjansen fra start mot Young Boys i kvalifiseringen til Conference League. Foto: Shutterstock
DOMINANT: Kristian Malt Arnstad fikk sjansen fra start mot Young Boys i kvalifiseringen til Conference League. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den belgiske storklubben Anderlecht tok et stort steg mot spill i UEFA Conference League forrige uke, etter at sveitsiske Young Boys ble slått 1-0 på bortebane.

I sentrum for dette sto en norsk 18-åring. Kristian Malt Arnstad spilte hele kampen for det belgiske storlaget, og har høstet applaus fra fotballkjennere og supportere på sosiale medier.

Arnstad, som valgte å forlate norsk fotball før han spilte en eneste a-lagskamp i Eliteserien, er selv klar på at opplevelsen i Sveits fort er et av karrierens høydepunkt.

- Ikke et lett valg

- Det var dritkult, rett og slett, sier Arnstad til Dagbladet på telefon fra Belgia.

- Det er guttedrømmen som går i oppfyllelse. Slike kamper i Europa er det man alltid har ønsket å spille. Når man er liten, så tenker man på sånne oppgjør, under flomlysene mot store og gode klubber i Europa.

Mens flere unggutter i norsk fotball velger å gå stegene i egen klubb for så å debutere i Eliteserien, så valgte Arnstad tidlig å ta turen til belgisk fotball.

- Det var ikke et lett valg. Jeg flyttet hjemmefra, fra venner og familie og slikt. Men jeg hadde prøvespilt for flere klubber i Europa, og følte at det var litt annerledes kultur, og et miljø der man har vinnerskaller overalt, forklarer Arnstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.