Norges unge lovende begynner å kjenne på mesterskapsnervene

Fotball-jentene ut i EM-generalprøve

MESTERSKAPSNERVER: Caroline Graham Hansen er én av fem mesterskapsdebutanter i den norske troppen. Nervene begynner å melde seg, men alle gleder seg veldig til EM i Sverige. Foto: AP Photo/Armando Franca
MESTERSKAPSNERVER: Caroline Graham Hansen er én av fem mesterskapsdebutanter i den norske troppen. Nervene begynner å melde seg, men alle gleder seg veldig til EM i Sverige. Foto: AP Photo/Armando FrancaVis mer

I det kvinnelandslaget forbereder seg til EM-generalprøven mot Russland fredag, begynner Norges fem mesterskapsdebutanter å få nerver.

Kvintetten Ada Hegerberg, Melissa Bjånesøy, Caroline Graham Hansen, Nora Neset Gjøen og Cathrine Høegh Dekkerhus er rutinerte jenter på aldersbestemte landslag.

I sommer gjør de sin første opptreden i mesterskap på seniornivå. Etter overstått kamp mot Russland i Moss fredag rettes fokuset mot EM i Sverige.

- Den yngre garde som er her har fortjent å være her. I tillegg har vi som filosofi å kikke litt inn i fremtiden mot 2015 og 2016, men det er ingen som er her bare fordi de er unge og lovende, sier landslagssjef Even Pellerud om de fem debutantene til fotball.no.

- Skal gi jernet Stabæks kantspiller, Caroline Graham Hansen, tror de unge jentene kan spille uten press, og at de derfor kan tilføre laget noe spesielt.

- Vi kan bidra med mye bra. Ny iver og ung glød. Vi må bare gå utpå der og gjøre det vi vet vi kan, og nyte øyeblikket og ha det gøy. Samtidig er vi en del av en prestasjonsgruppe som vil prestere. Så vi skal gi jernet, sier hun.

- Det kribler i magen, og jeg gleder meg, sier lagvenninne i Stabæk, Cathrine Høegh Dekkerhus.

Venter på seier Norges EM-jenter har de siste ukene ladet opp til mesterskapet med treningssamlinger på Lillestrøm og i Frankrike, hvor det blant annet ble 0-1 tap for det franske landslaget.

Kampen mot Russland på Melløs stadion er generalprøven før mesterskapet starter i Sverige 11. juli. Norge kan med tap mot russerne gå inn i turneringen med fire strake tap. Forrige seier kom mot Japan i starten av mars. Siden den gang har laget spilt seks kamper (før Russland-kampen).

- Det viktigste i disse kampene er å teste ut kombinasjonen av spillere og ulike måter å spille på. det er viktig at vi gjør det før alvoret starter, sa Pellerud til NTB etter tapet for Frankrike.

Norges gruppe i EM består av Island, Nederland og Tyskland.

(NTB)