NYTT NIVÅ:  Casper Ruud (t.v) og Viktor Durasovic sikret Norge opprykk fra 3. divisjon i Davies Cup i 2015. Nå skal de prøve seg på nivået over. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NYTT NIVÅ: Casper Ruud (t.v) og Viktor Durasovic sikret Norge opprykk fra 3. divisjon i Davies Cup i 2015. Nå skal de prøve seg på nivået over. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Norges unggutter øyner tennissensasjon i Davis Cup

Casper Ruud og Viktor Durasovic.

Norge starter jobben med å forsvare plassen i 2. divisjon i Davis Cup fredag. Mot høyt rangerte spillere fra Litauen står det norske laget overfor en tøff oppgave, men nordmennene tror på en overraskelse.

Casper Ruud (779 på ATP-rankingen) og Viktor Durasovic (460 i verden) sikret Norge opprykk fra 3. divisjon i 2015. I første kamp i 2. divisjon ble Norge trukket mot et tøft lag fra Litauen med stjernespiller Ricardas Berankis i spissen (86 i verden). I tillegg har de Laurynas Grigelis (335 i verden).

Den litauiske duoen har med sin alder på 25 og 24 år også mye mer erfaring enn Ruud og Durasovic på 17 og 18 år.

- Om vi slår litauerne vil helt åpenbart bli sett på som en sensasjon i andre land, med tanke på hvor unge spillere vi har. For oss som følger de norske tett og ser potensialet de har, vil det ikke være like overraskende, sier lagkaptein Anders Håseth til NTB.

- Ingenting å tape Også i 2014 møtte Norge det litauiske laget som både Berankis og Grigelis var en del av da. Det samme var Durasovic for Norge og allerede da fikk han en smakebit av Berankis. Det endte i tap.

Det er ingen tvil om at Durasovic har utviklet seg mest siden den gang, og Norge har nå også Ruud, som er i storform og virkelig har begynt å få ut potensialet sitt. Litauen har presset på seg på hjemmebane.

- Vi har et ungt lag. Litauerne er på den annen side mye høyere ranket enn oss, men vi har det privilegium at vi er outsidere. Vi har ingenting å tape, og vi vet at ting kan skje, overraskelser kan komme, sier Håseth.

- Det blir gøy å møte Litauen med en spiller ranket blant de 100 beste i verden. Vi har et ungt lag og er sugne på å vinne. Alt er mulig i denne sporten her, sier Ruud til NTB.

Leide inn spanjoler Det norske Davis Cup-laget, som også består av Fredrik Ask og Joachim Bjerke, har vært samlet i Oslo siden onsdag i forrige uke. Til samlingen har to spanjoler blitt leid inn som sparringspartnere.

En av dem er Ruben Ramirez Hidalgo. Spanjolen er en tennisveteran på 38 år som er så høyt rangert som nummer 253 i verden. På det høyeste har han vært på 50.-plass i 2006.

Davis Cup-kampen mot Litauen går over fem kamper. De to første singlekampene spilles fredag, mens doublekampen går lørdag, før det avsluttes søndag med de to siste singlekampene. Med seier går Norge videre til en opprykkskamp, mens det med tap blir en nedrykkskamp i juni.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram