Norges venstreside skyter med løskrutt

Gamst og Riise topper bomskuddlista i Premier League.

(Dagbladet.no): Britiske Setanta Sports underholder leserne sine med å la dem tippe på hvem som kommer til å skyte flest ganger uten å score denne sesongen, og den foreløpige fasiten er ikke oppløftende lesning for Åge Hareides venstreside.

For på toppen av lista troner nemlig to norske skuddbein, tilhørende Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise.

De to har fyrt av 26 ganger hver denne ligasesongen, uten å treffe nettmaskene en eneste gang.

- Begge to har jo gode skuddbein og er mye i god posisjon, så det er ikke så rart at de prøver seg mye, kommenterer Canal Plus-mann Kenneth Fredheim for Dagbladet.no.

- Gamsten sliter

Fredheim mener John Arne Riise bare har vært marginer unna å putte på et par scoringer denne sesongen, men er mer bekymret for Morten Gamst Pedersen.

- John Arne har jo en god sesong, mens Gamsten sliter. Han mangler sprut og ser nærmest litt slapp ut, det er nesten så man lurer på om han er småskadet rett og slett, sier Fredheim.

Gamst scoret ni ganger i 05/06-sesongen, og puttet på pene seks i fjor. I år har han fortsatt ikke gjort mål, og står nå med 30 seriekamper på rad uten nettkjenning.

MÅLLØSE: Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise får mye skuddansvar også på landslaget, men i Premier League i år har det vært lite nettsus å juble for. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
MÅLLØSE: Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise får mye skuddansvar også på landslaget, men i Premier League i år har det vært lite nettsus å juble for. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Morten har vært godt over snittet et par kamper også i år, men det er klart at når han har levert så bra tidligere, da forventes det at det skal fortsette med jevnlige mål og assists, sier Fredheim.

Han legger til at det faktum at Blackburn har slitt som lag heller ikke hjelper.

- Samtidig har ikke Gamst hatt muligheten spille på seg selvtillit, han har jo ikke vært fast i år. Man treffer ikke mål da, sier Fredheim.

Crouch minst målfarlige spiss

Den eneste rene spissen på topplista Opta har regnet fram for Setanta er Peter Crouch, som har misbrukt 16 skuddforsøk denne sesongen.

- Crouch er jo det store offeret for Rafa Benitez\' spisskjøp før denne sesongen, og er et klart sistevalg. Men jeg synes han imponerer når han får sjansen, og det overrasker meg ikke om han finner seg en ny klubb i januar. Han er god nok for de aller fleste, sier Fredheim om den lange landslagsspissen.

Portsmouths Papa Bouba Diop «vant» konkurransen forrige sesong med 28 bomskudd, og delte seieren det året med Sean Davis.

Bouba Diop er også den som kommer nærmest de to nordmennene hittil denne sesongen, med sine 20 resultatløse forsøk.

Norges venstreside skyter med løskrutt
LURER PÅ GAMSTEN: Canal Plus-kommentator Kenneth Fredheim spekulerer på om Morten Gamst Pedersen sliter med dårlig selvtillit.
IMPONERER: Til tross for null nettkjenninger i Premier League denne sesongen, tror Fredheim Peter Crouch ganske enkelt kan finne seg en ny klubb å score for.