Torgeir Børven i en egen klasse

Norges viktigste målscorer

Torgeir Børven holder liv i Odd og spenningen i Eliteserien. Der han er nå kan han score mål i blinde.

MÅL NUMMER 15: Torgeir Børven, med armen hevet, har scoret sit 15. seriemål og gitt Odd 2-2 i Molde. Odd-spissen er Norges viktigste målscorer. Torgeir Børven er Norges beste målscorer. Foto: NTB/Scanpix
MÅL NUMMER 15: Torgeir Børven, med armen hevet, har scoret sit 15. seriemål og gitt Odd 2-2 i Molde. Odd-spissen er Norges viktigste målscorer. Torgeir Børven er Norges beste målscorer. Foto: NTB/ScanpixVis mer
  • Molde-Odd 2–2 (1–1)

DET ER MANGE gode grunner til at Odd igjen er et topplag med tro og ambisjoner om medalje og Europa. Den viktigste er Torgeir Børven. Selvfølgelig er spillestilen, innprentet og repetert over år, en viktig suksessfaktor.

Likevel; Torgeir Børven (15) er enda viktigere.

Molde hadde tre formidable målscorere i front fra start i denne toppkampen - Ohi Omoijuanfo (10), Leke James (10) og Magnus Wolff Eikrem.

Odd hadde Torgeir Børven.

Og Leke James scoret ett, fra offsideposisjon

Torgeir Børven scoret to i Moldes bakrom.

DET ER IKKE alltid du kan se på Odd at de mangler viktigste spillere. Derav nevnte spillestil og øving. Mot Molde manglet Dag-Eilev Fagermo tre av bærebjelkene. Det forteller at jobben som gjøres er god, og at fotballen og tankene virker. Men Odd 2019 hadde ikke vært topp tre i Eliteserien med strålende muligheter for Europa 2020, om det ikke hadde vært for mannen helt i front.

Odd har scoret 28 mål så langt.

Torgeir Børven har scoret 15 av dem.

DET ER SJELDEN spektakulært når Torgeir Børven scorer sine mål, han gjør det stort sett fra området rundt motstanderens fem meters boks. Greia er at han gjør det veldig ofte. Men samtidig gjør han alt det andre en god spiss skal og må gjøre i et lag som Odd, han møter oppspill sentralt i banen, flikker videre for indreløpere på vei framover, eller vinkler ballen ut på kant.

Når det neste som skjer er at Børven går rett i bakrom er signalet gitt til mannen med ballen.

Er det Espen Ruud blir det gjerne farlig.

Det var sånn 0–1 målet kom.

Eller for å si det på en annen måte – måten som forklarer hvorfor Od er der de er på tabellen.

Når Torgeir Børven går i bakrom må ballen dit også.

Det var sånn det ble 2–2.

MOLDE ER INNE i sesongens desidert viktigste dager. De håndterer dem relativt greit selv om trener Erling Moe hang kraftig med nebbet til pause mot Odd. For det er ikke unnskyldninger som gjelder i Molde, hvis spillet ikke funker må det forklares og forbedres.

Etter 45 minutter i toppkampen mot Odd forklarte Erling Moe det med ballerina-fotball spilt av folk som trodde de var verdensmestere.

Han satt in Eirik Hestad og forklarte at han ville se alt det han ikke så i første omgang.

Etter ti minutter i andre omgang scoret Hestad 2–1.

MAN SNAKKER IKKE om det ut over å si at det er sånn det må være når du er en ambisjonsrik klubb, men selvfølgelig merker Molde at de har spilt sju kamper i Europa, og at den siste av dem ble avsluttet i Beograd nærmere klokka 23.00 torsdag kveld. Beina er ikke alltid like lette. Ikke alle bein orker like mye hele tida. For enkelte tar det også litt tid å få dem i gang. Og jeg tror nok det var det som plaget Molde-gutta mest, trenerens lille tirade handlet nok mest om å vekke dem.

Det klarte han.

BORTEMÅLET I BEOGRAD gir Molde en god mulighet på gruppespillet i Europa League når Partizan kommer til Aker Stadion torsdag denne uka. Poenget mot Odd holder dem ubeseiret på hjemmebane. Og selv om mange selvfølgelig snakker om at forspranget til Rosenborg er skrumpet inn til åtte poeng, er det fortsatt veldig mange poeng.

Jeg tror ikke Molde lar seg stresse av enda en 2–2 kamp mot Odd.

Det kunne faktisk gått enda verre.

Og åtte poeng på erkefienden i Trondheim, selv om Molde skal til Lerkendal seint i høst, er fortsatt åtte poeng.

I tillegg har du Bodø/glimt og Odd som også vil ha et ord med i laget.

Det blir en fin høst i Eliteserien.