Norges VM-kaptein står uten kontrakt, men er ikke ønsket av Oilers

- Han begynner å bli voksen.

NORSK HELT: Anders Bastiansen har akkurat sikret norsk seier i VM-åpningen mot Italia i går. I dag er Danmark motstander i Minsk, og den norske VM-kapteinen spiller også for sin egen framtid, etter at kontrakten med svenske Färjestad er gått ut. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB Scanpix
NORSK HELT: Anders Bastiansen har akkurat sikret norsk seier i VM-åpningen mot Italia i går. I dag er Danmark motstander i Minsk, og den norske VM-kapteinen spiller også for sin egen framtid, etter at kontrakten med svenske Färjestad er gått ut. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Bastiansen (33) sikret norsk seier i den meget viktige VM-åpningskampen mot Italia i Minsk i går med sin 3-0-scoring seks minutter før slutt.

I Ole Kristian Tollefsen har Färjestad-lagkameraten Bastiansen fått ansvaret som kaptein i det norske laget.

Men etter seks sesonger i det svenske topplaget fra Karlstad, så står askergutten uten kontrakt med laget som tapte SM-finalene like før VM.

Vurderer Norge-retur
Bastiansen har - sammen med Patrick Thoresen, Mats Zuccarello Aasen og Per Åge Skrøder vært en av Norges viktigste offensive spillere i mange år, og har også plukket med seg en rekke anerkjennelser i løpet av sine totalt ti sesonger i svensk ishockey.

Men nå kan det være slutt på moroa i Sverige for Anders Bastiansen, og 33-åringen har ikke lagt skjul på at en retur til Norge kan være aktuelt.

- Ikke snakket om
Stavanger Oilers er norgesmestre de tre siste årene - og i fire av de fem siste årene - men trener Petter Thoresen sier at Anders Bastiansen ikke står på lista deres over aktuelle forsterkninger foran neste sesong.

- Bastiansen er en god spiller, for all del, men han nærmer seg en voksen alder. Han er ikke et navn som er kommet opp når vi har snakket om spillere vi kan være interessert i, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

VM-vindu
Anders Bastiansen har ikke helt gitt opp å få seg en ny klubb i Sverige, og i så måte vil en god VM-turnering være viktig for hans videre karriere.

Scoringen i går viser at han fortsatt duger foran mål på internasjonalt nivå, og rekka med Bastiansen og Olimb-brødrene Mathis (28) og Ken Andre (25) var kreativ og god mot italienerne i Minsk i går.

- Bastiansen har et bra navn i Sverige, så jeg tror at han er attraktiv nok til at han får seg en ny svensk klubb, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

Ny kvartfinale?
I dag må kapteinen stå fram igjen, om Norge skal bygge videre på den gode VM-åpningen. Om kampen mot Danmark i ettermiddag vinnes, så kan de norske iskrigerne plutselig drømme om en kvartfinale.

I så fall en meget sterk prestasjon av et lag som reiste til Hviterussland med målsetting om å unngå nedrykk fra A-pulja, etter forfall fra nøkkelspillere som Patrick Thoresen, Ole Kristian Tollefsen, Mats Rosseli Olsen, Marius Holtet og Henrik Solberg - i tillegg til at Mats Zuccarello Aasen er opptatt med NHL-sluttspill med New York Rangers.

- God sjanse
Thoresen tror de norske har en mulighet mot danskene i dag.

SAMSPILTE: Mathis Olimb (t.v) sto for pasningen som Anders Bastiansen omsatte til 3-0 scoringen mot Italia i går. I dag må gutta levere på topp igjen, om Norge også skal ta danskenes skalp. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
SAMSPILTE: Mathis Olimb (t.v) sto for pasningen som Anders Bastiansen omsatte til 3-0 scoringen mot Italia i går. I dag må gutta levere på topp igjen, om Norge også skal ta danskenes skalp. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror Danmark er bedre nå enn noen gang, men Norge skal likevel ha en god sjanse til å ta dem. Og gjør de det, så kan det bli spennende om en kvartfinaleplass, sier Oilers-treneren til Dagbladet.

Norge - Danmark,
TV 2 Zebra, klokka 15.45

NEI TAKK: Oilers-trener Petter Thoresen har ikke den norske VM-kapteinen på lista over nye spillere. Foto: NTB Scanpix
NEI TAKK: Oilers-trener Petter Thoresen har ikke den norske VM-kapteinen på lista over nye spillere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer