Norges VM-team i voldsom bilkrasj. En mann med tre beinbrudd

Landslagssjefen en av tre som er fraktet til sykehus.

KRASJET: Slik så følgebilen Norge delte med Kroatia ut etter ulykken.  AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
KRASJET: Slik så følgebilen Norge delte med Kroatia ut etter ulykken. AFP PHOTO / JAVIER SORIANOVis mer

(Dagbladet): Følgebilen til det norske sykkellandslaget har vært involvert i en voldsom krasj under VM i Spania.

Landslagstrener Stig Kristiansen, den norske mekanikeren Tommy Josefsen og en kroatisk leder, som også satt i bilen, er alle fraktet til sykehus.

- Jeg kan bekrefte at Stig har fått hoften ut av ledd. Jeg har også fått bekreftet at den kroatiske lederen som satt på i bilen har fått et brudd i beinet, et i armen og et i hofta, sier Per Erik Mæhlum, presseansvarlig hos Norges Cykleforbund, i et intervju vist på Viasat 4.

Uklart hva som skjedde Det er nå blitt bekreftet at Kristiansen også har bruddskader, mens Josefsen har pådratt seg brudd i begge beina - i tillegg til et i armen. Det var landslagstreneren som kjørte bilen. Det melder NTB.

Det er i skrivende stund uklart hva som forårsaket ulykken. Sykkelherrene var godt i gang med VM-fellesstarten da den norske servicebilen ble satt ut av spill.

Norge har heldigvis fått låne en bil fra Giant Shimano-laget. Det jobbes også med å få tak i nye reservesykler. Blant annet er Katjusja på vei med ny reservesykkel til gullhåpet Alexander Kristoff.

- Sportslig sett på nett Sportssjef Hans Falk styrer strategien i fraværet av landslagstrener Kristiansen.

- Bilen har vært ute for et uhell, og vi har fått inn en annen bil. Rent sportslig er vi fortsatt på nett, og jeg tror ikke det fikk noen konsekvenser for rytterne, sier Sætre til NTB.

For Norge sykler Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug søndagens fellesstart. Landeveisrittet er drøye 250 kilometer langt.

• Følg VM-rittet direkte her.

KRASJET: Norges landslagssjef, Stig Kristiansen, har pådratt seg bruddskader og fått en hofte ut av ledd.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRASJET: Norges landslagssjef, Stig Kristiansen, har pådratt seg bruddskader og fått en hofte ut av ledd. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer