Norgesmester arrestert for smugling av dopingtabletter

En idrettsutøver er siktet for ulovlig innførsel av dopingtabletter etter at tollvesenet i Kongsvinger fant 27 600 piller i utøverens bil og hjem. Mannen ble norgesmester innen sin idrett i mars i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anti-dopingseksjonen i Norges Idrettsforbund vil gjøre nærmere undersøkelser etter at en 28 år gammel mann fra Åsnes i Hedmark er siktet for ulovlig innførsel av 27.600 dopingtabletter. 28-åringen ble norgesmester innenfor sin idrett i mars i år.

Etter at avisa Glåmdalen tirsdag kunne fortelle at den siktede i flere år har tilhørt eliten, og så sent som i mars ble norgesmester i sin idrett, finner idrettsforbundet det naturlig å ta affære. Verken 28-åringens lokale klubb eller særforbundet har vært kjent med at den lovende utøveren er siktet for ulovlig innførsel av dopingpreparater.

Forsynt andre?

Den siktedes klubb har rekruttert flere utøvere som er blitt norske mestere, og noen er også blitt profesjonelle i utlandet innenfor sin idrett.

I politiavhør har Åsnes-mannen forklart at tablettene var til eget bruk. Beslaget er blant de større enkeltbeslag av dopingpreparater som er gjort her i landet. Det anses så stort at både politiet og idrettens folk spør seg om det er tenkbart for én person å sette til livs en slik pillemengde, og om vedkommende eventuelt kan ha forsynt andre utøvere med stoffer som står på idrettens forbudt-liste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer