Norgesmester arrestert for smugling av dopingtabletter

En idrettsutøver er siktet for ulovlig innførsel av dopingtabletter etter at tollvesenet i Kongsvinger fant 27 600 piller i utøverens bil og hjem. Mannen ble norgesmester innen sin idrett i mars i år.

Anti-dopingseksjonen i Norges Idrettsforbund vil gjøre nærmere undersøkelser etter at en 28 år gammel mann fra Åsnes i Hedmark er siktet for ulovlig innførsel av 27.600 dopingtabletter. 28-åringen ble norgesmester innenfor sin idrett i mars i år.

Etter at avisa Glåmdalen tirsdag kunne fortelle at den siktede i flere år har tilhørt eliten, og så sent som i mars ble norgesmester i sin idrett, finner idrettsforbundet det naturlig å ta affære. Verken 28-åringens lokale klubb eller særforbundet har vært kjent med at den lovende utøveren er siktet for ulovlig innførsel av dopingpreparater.

Forsynt andre?

Den siktedes klubb har rekruttert flere utøvere som er blitt norske mestere, og noen er også blitt profesjonelle i utlandet innenfor sin idrett.

I politiavhør har Åsnes-mannen forklart at tablettene var til eget bruk. Beslaget er blant de større enkeltbeslag av dopingpreparater som er gjort her i landet. Det anses så stort at både politiet og idrettens folk spør seg om det er tenkbart for én person å sette til livs en slik pillemengde, og om vedkommende eventuelt kan ha forsynt andre utøvere med stoffer som står på idrettens forbudt-liste.

Medlem

28-åringen er ifølge Glåmdalen fortsatt medlem av idrettslaget sitt, selv om han selv hevder å ha lagt opp som aktiv utøver.

- Står han fortsatt som medlem, og innrømmer at preparatene er til eget bruk, vil vi gå til aksjon, sier avdelingsleder Rune Andersen i idrettsforbundets anti-dopingseksjon.

Han venter nå på politidokumentene i saken. Idrettsforbundet vurderer samtidig om det skal be om en forklaring fra utøveren selv, og kjøre sin egen sak.

(NTB)