FÅR IKKE VÆRE MED TIL VM: Årets norgesmester, Alexander Kristoff, hjalp Thor Hushovd til VM-gull i sykling ifjor. I år er han ikke funnet god nok til å være med i den norske firemannstroppen. På bildet er seierspallen fra årets NM, fra venstre sølvvinner Vegard Stake Laengen, Alexander Kristoff og bronsevinner Thor Hushovd.Foto: Arild Reidarsen / Scanpix
FÅR IKKE VÆRE MED TIL VM: Årets norgesmester, Alexander Kristoff, hjalp Thor Hushovd til VM-gull i sykling ifjor. I år er han ikke funnet god nok til å være med i den norske firemannstroppen. På bildet er seierspallen fra årets NM, fra venstre sølvvinner Vegard Stake Laengen, Alexander Kristoff og bronsevinner Thor Hushovd.Foto: Arild Reidarsen / ScanpixVis mer

Norgesmester Kristoff vraket til VM

Hjalp Hushovd til gull ifjor, får ikke være med i år.

Norge har fire kvoteplasser i proffenes fellesstart. Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch er tatt ut til å representere Norge i fellesstarten i sykkel-VM som hjelpere for Edvald Boasson Hagen og regjerende verdensmester Thor Hushovd.

Det betyr at sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund ikke fant plass til Norges øvrige to profesjonelle ryttere, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug.

Da Hushovd som første nordiske rytter ble verdensmester for proffer i Australia 3. oktober i fjor, hadde han støtte av to ryttere; Boasson Hagen og Kristoff.

Rent sportslig er BMC-proff Kristoff best kvalifisert til VM etter Hushovd og Boasson Hagen. I stedet lyttet Norges Cykleforbund til de to stjernenes ønske om å få med en selvvalgt hjelperytter hver.

— Det var et luksusproblem, et veldig vanskelig sådan. I løpet av helgen landet jeg på å sette inn en forsvarsspiller i forsvar og heller spare enda en spiss til en annen anledning, for å si det sånn, sa sportssjef Steffen Kjærgaard (38) til NTB.

Kristoff har spurt som spisskompetanse og er ikke en helt ulik rytter som både Hushovd og Boasson Hagen. Men i et norsk firemannslag blir det i overkant med tre spurtere.

I stedet falt valget på veteranene Kurt Asle Arvesen (36) og Gabriel Rasch (35).

Boasson Hagen og Hushovd er kapteiner i det norske laget. Hvem av de to det skal satses på, avgjøres først mot slutten av rittet.

Kurt Asle Arvesen er veldig godt fornøyd med å bli VM-uttatt som hjelperytter for Boasson Hagen og Hushovd.

- Jeg er klar til VM, og er klar over min rolle som hjelperytter til Ed og Thor. Optimal oppkjøring med Spania Rundt. De to siste gangene jeg har kjørt Spania har formen til VM vært bra, 13 i Salzburg og 12 i Mendrisio, sier han til sin egen nettside.

Proffenes VM-fellesstart avvikles i København 25. september.

(NTB)