STARTET MED TAP: Regjerende norgesmester Sparta Sarpsborg  åpnet sesongen med tap mot Frisk Asker.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
STARTET MED TAP: Regjerende norgesmester Sparta Sarpsborg åpnet sesongen med tap mot Frisk Asker.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

Norgesmesteren tapte i seriepremieren

Frisk Asker med rundens overraskelse mot Sparta.

Lørenskog slo Manglerud Star 3-1 i åpningsrunden i eliteserien i ishockey, mens Frisk Asker sto for en tidlig overraskelse da de feide regjerende norgesmester Sparta Sarpsborg av isen med samme sifre.

Den norske ishockeysesongen ble innledet på med ett minutts stillhet for ofrene etter flyulykken i Russland hvor nesten samtlige av klubben Lokomotiv Jaroslavls spillere mistet livet.

Action på isen ble det imidlertid tidlig på Manglerud. Kenny Corupe gjorde 1-0 til gjestene på pasning fra Knut Henrik Spets etter 3.22 minutter. Duoen byttet rolle midtveis i annen periode, og Spets var sist på pucken som gikk i mål til 2-0.

Mats Knutsen reduserte for vertene på tampen av tredje periode, men Mats Frøshaug rakk å legge på nok et mål og trygget dermed 3-1-seieren for Lørenskog.

I Asker var man spente på om hjemmelaget Frisk kunne tukte fjorårsmesterne fra Sparta Sarpsborg, og hjemmelaget fikk en god start på kampen. Knut Bitustøyl serverte Petter Kristiansen, som sendte hjemmelaget i føringen etter 15.27.

Eric Olimb utlignet for Sparta i starten av tredje periode, men snuoperasjonen uteble for gjestene. Kristiansen scoret på ny før Erik Follestad Johansen trygget seieren og sørget for at Frisk Asker deler tabelltoppen med Lørenskog etter de første kampene i årets sesong.

(NTB)