NY BRANN-TRENER: Svenske Rikard Norling er klar som Branns nye hovedtrener og presenteres i Bergen i dag. Foto: AP Photo/Alexey Furman
NY BRANN-TRENER: Svenske Rikard Norling er klar som Branns nye hovedtrener og presenteres i Bergen i dag. Foto: AP Photo/Alexey FurmanVis mer

Norling bekreftet som ny Brann-trener

Svensken er klar.

(Dagbladet): Svenske Rikard Norling er Branns nye hovedtrener. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

- Det føles bra at dette er klart, jeg har akkurat signert kontrakten og nå kan jeg brette opp ermene og begynne å arbeide for Brann, sier Norling.

Den svenske 42-åringen sa opp jobben i Malmö forrige uke og landet på Flesland i går kveld,

Han har signert kontrakt med Brann ut 2016-sesongen.

- Rikard har vært vårt klare førstevalg til jobben som ny hovedtrener i Brann, hans navn sto på toppen av ønskelisten vår og vi er veldig glade over å kunne presentere Rikard Norling som Branns nye hovedtrener nå i dag, sier Branns styreleder Mette Nora Sætre.

Dobler lønna Oppsigelsen i den svenske Allsvenskan-klubben kom som en overraskelse på mange etter at laget tok gull forrige sesong.

Nå gleder han seg til en ny oppgave i Bergen.

 - Det er en forutsetning for meg at det finnes store forventninger og at det er mange som legger ansvaret for sin lidenskap i mine hender. Jeg forsøker å etterleve det med å oppnå resultater og gjennom måten jeg representerer klubben på. Det er viktig at supporterne kan identifisere seg med Brann gjennom meg, sier Norling.

Ifølge den svenske avisa Expressen tjente han 1,3 millioner kroner i året da han var MFF-trener. Bergens Tidende hevder å vite at Rune Skarsfjord hadde en årslønn rett under tre millioner kroner i Brann, og det er ingen grunn til å tro at ikke svensken får noe tilsvarende.

Skuffende sesong Skarsfjord valgte å slutte som Brann-trener rett før serieslutt i november.

Brann endte på en noe skuffende åttendeplass i Tippeligaen i år og blant annet lokalavisa BA krevde Skarsfjords avgang.
Norling har tidligere trent GIF Sundsvall, AIK, Assyriska FF og Malmö FF.

Dagbladet kommer med mer.