Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Norling er fortsatt en av Skandinavias beste trenere

Supporterleder gir treneren full tillit tross nedrykk.

FORTSATT STØTTE: Rikard Norling fikk supporterlederens støtte foran oppgjørene mot Sogndal og Haugesund. Selv om fasit ble nedrykk for Brann, støtter fortsatt Roger Lillebøe-Hansen klubbens trener. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORTSATT STØTTE: Rikard Norling fikk supporterlederens støtte foran oppgjørene mot Sogndal og Haugesund. Selv om fasit ble nedrykk for Brann, støtter fortsatt Roger Lillebøe-Hansen klubbens trener. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Brann og Bergen by er i sorg etter at laget tapte med hele 3-0 mot lille Mjøndalen i gårsdagens avgjørende kvalifiseringskamp.

Lederen for Branns supporterklubb, Bataljonen, mente tidligere i år at Rikard Norling var en av Skandinavias beste trenere. Det står han fortsatt for, til tross for at klubben nå offisielt har rykket ned.

- Situasjonen har ikke endret seg for min del. Du kan godt sitere meg på at jeg fortsatt mener Norling er en av Skandinavias beste trenere, sier en trist, men allikevel optimistisk Roger Lillebøe-Hansen til Dagbladet i dag.

- Kan bygge sin egen greie Norling ble blant annet slaktet av Drillo, for å gå ut i en ambisiøs 3-5-2-formasjon mot Mjøndalen. Diomandes 2-0-scoring var resultat av en svak inngripen fra Øvretveit, og ikke minst det enorme rommet Brann ga fra seg på sidene.

Bataljonen-lederen har etter egne ord ikke satt seg inn i de taktiske analysene etter kampen, men er ikke enig i Drillos slakt av klubbens svenske trener.

- Mener du fortsatt at Rikard Norling er en av Skandinavias beste trenere?

- Ja. Vinnerskallen hans er fortsatt til stede, og nå kan han få tid til å bygge sin egen greie. Jeg tror han er rett mann til å ta oss med tilbake til Tippeligaen, sier Lillebøe-Hansen.

ØNSKES VEKK: Nesten tusen brann-supportere har likt en facebook-side som krever Roald Bruun-Hansens avgang. Supporterlederen ønsker på sin side ikke å kommentere ledelsen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
ØNSKES VEKK: Nesten tusen brann-supportere har likt en facebook-side som krever Roald Bruun-Hansens avgang. Supporterlederen ønsker på sin side ikke å kommentere ledelsen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Hvor ligger årsaken til at Brann tapte i går, hvis det ikke er hans feil?

- Det er mye av det samme som tidligere. Man får det ikke til, rett og slett. Enkelte av spillerne kunne sikkert prestert bedre, men alt i alt har jeg ikke så mye å si om det. Jeg føler bare tomhet akkurat nå, sier Lillebøe-Hansen.

- De representerer ikke Bataljonen Gårsdagens helsvarte Brann-kveld, resulterte i heftige protester fra tribunen. Kinaputter og nødbluss ble avfyrt mot banen, og politiet måtte gripe inn etter slagsmål på tribunen.

- Hva syns du om den slags oppførsel?

- Jeg syns ikke noe om slik oppførsel. Det er enkeltindivider som fyrer avgårde, og det er ikke representativt for Brann-supporterne.

DT.no meldte i går at et stort antall casuals var ryktet å være på vei til Nedre Eiker for å lage mest mulig bråk. Lillebøe-Hansen avviser at det var disse som lagde tribunebråket i går.

- Det der er 99 prosent medieskapt. Jeg aner ikke hvor de har det fra. Politiet kjenner ikke til det, vi kjenner ikke til det, og vi liker det ikke. For det første skaper sånne saker reklame for de miljøene, og for det andre skaper det frykt for de andre supporterne som sitter på tribunen, sier Lillebøe-Hansen.
  «RBH må gå» Davy Wathne er blant de som har gått knallhardt ut mot ledelsen og organiseringen av Brann. Han mener de ikke er kvalifiserte til å vurdere fremtiden til kontroversielle Roald Bruun-Hansen.

Flere Brann-supportere ønsker ham vekk, og har blant annet opprettet en facebook-side som heter «RBH må gå». Med snart 1000 likes der, i tillegg til snakk om å lage opprop mot ham på bataljonen-forumene, er det tydelig misnøye blant fansen mot den daglige lederen.

- Er du enig med dine medsupportere?

- Det ville ikke vært riktig av meg å uttale meg om ledelsen nå. Jeg avventer til ledelsen har blitt evaluert internt, sier Lillebøe-Hansen.

- Laget som helhet sviktet Marcus Pedersen ble hånet på sosiale medier, og kunne vinke farvel til millionbonusen han ble lovet dersom han kunne redde klubben fra nedrykk.

Han blir brukt som et eksmpel på de mange godt betalte og rutinerte spillerne som sviktet da Brann trengte dem som mest i går kveld.

- Bør man ikke kunne forvente mer fra de rutinerte stjernespillerne i en slik kamp?

- Det er laget som helhet som sviktet. Det er sikkert enkeltspillere som man kunne forventet mer av, men jeg kommer ikke på noen konkrete som sviktet mer enn andre i den kampen, sier supporterlederen.

Bare ett lag i Bergen Med turen ned til 1. divisjon, venter blant annet lokaloppgjør mot Åsane og Nest-Sotra for Bergens desidert største fotballag.

- Eksisterer det noen rivalisering mellom disse klubbene?

IDIOTISK OPPFØRSEL: Bataljonens supporterleder slakter den delen av supporterne som lagde bråk under gårsdagens kvalifiseringskamp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IDIOTISK OPPFØRSEL: Bataljonens supporterleder slakter den delen av supporterne som lagde bråk under gårsdagens kvalifiseringskamp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Nei. De fleste som er på 1. divisjonskamper og heier på Åsane og Nest-Sotra, er gjerne Brann-supportere også. Så jeg tror ikke det blir noe problem, og jeg tror vi kan få til et utmerket samarbeid, sier Bataljon-sjefen.

Han påpeker også at både ham selv og resten av supporterklubben vil fortsette å støtte klubben, selv om de spiller i førstedivisjon neste år.

- Det spiller ingen rolle hvem som står på motsatt banehalvdel. Det viktigste for oss er å støtte Brann, sier Lillebøe-Hansen.

STJERNESMELL: Marcus Pedersen var en av flere store navn som bidro til at Brann-fansen drømte om seriegull. Isteden sviktet de da det gjaldt som mest i går kveld. Supporterlederen ønsker ikke å peke ut enkeltspillere. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STJERNESMELL: Marcus Pedersen var en av flere store navn som bidro til at Brann-fansen drømte om seriegull. Isteden sviktet de da det gjaldt som mest i går kveld. Supporterlederen ønsker ikke å peke ut enkeltspillere. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling