Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norling får fortsette som Brann-trener

Fem timers styremøte ferdig.

TANKEFULL: Det var ikke lett å tolke ansiktsuttrykket til Rikard Norling da han forlot Mjøndalen Stadion etter nedrykket. I dag ble fiaskosesongen styrebehandlet. Foto: 
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
TANKEFULL: Det var ikke lett å tolke ansiktsuttrykket til Rikard Norling da han forlot Mjøndalen Stadion etter nedrykket. I dag ble fiaskosesongen styrebehandlet. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Evalueringen etter nedrykkssjokket er i full gang i Bergen. Allerede onsdag kveld, et lite kvarter etter at Brann var blitt knust av Mjøndalen, ble det klart at klubben kom til å starte en umiddelbar gjennomgang av fiaskosesongen 2014.

Daglig leder Roald Bruun-Hanssen parerte da de fleste spørsmål ved å si «det får vi komme tilbake til». Ved siden av sto trener Rikard Norling og erklærte at han ikke har tenkt å gi seg, og i en annen krok fastslo styreleder Rolf Barmen at de har til hensikt å la svensken fortsette i kontrakten også de neste to åra.

Fem timer langt møte Fredag er det blitt avholdt ekstraordinært styremøte på Brann Stadion. Det varte fra 10 til 15, og nå har styreleder Rolf Barmen offentliggjort utfallet:

- Vi har hatt en god samling i dag. Vi er fortsatt preget av at vi er lei oss, og vi beklager nok en gang overfor byen. Vi kommer til å snu hver eneste stein for å finne ut hvordan det har gått så galt.

- Noen som må gå? spør en journalist.

- Ingen beslutning er tatt i forhold til det, svarer Barmen.

Rikard Norlings kontrakt med Brann varer i to sesonger til.

- Vi vil forholde oss til den kontrakten profesjonelt, sier styrelederen, som også freder daglig leder Roald Bruun-Hanssen:

- Han er vår daglige leder, og han er kjempeviktig i den evalueringen vi er gjennom. Han må fortsette å stå på for oss, det har han gjort i hele år - 20 timer i døgnet. Så han blir sittende. Han er vår daglige leder, og det kommer han til å være videre. Han har veldig lyst til å være med videre. Både han, styret og Rikard har sagt at vi er klare for å ta ansvar, sier Barmen, som bruker ordene «full tillit» når han beskriver styrets holdning til både treneren og den daglige lederen.

Barmen sier de vil prøve å unngå for mange oppsigelser i klubben. Istedet kan lønnskutt være et alternativ.

- Er det en sesong vi kan gå regnskapsmessig i minus, så er det den sesongen vi skal tilbake til Tippeligaen igjen, fastslår Barmen.

Spillernes evaluering Også spillerne har hatt et møte i dag.

- Det er mange synspunkter i gruppa, og vi er selvsagt skuffet. Vi er sugne på å gjøre det godt igjen i 2015, men vi må også bruke tid på å finne ut hva som har gått galt i 2014, sier kaptein Erlend Hanstveit til den fremmøtte pressen ved Brann stadion.

Ifølge Hanstveit diskuterte ikke spillerne om de har tillit til Rikard Norling eller ikke, opplyser TV 2. Han sier også at han ikke ønsker å gå ut med detaljer i hva gruppa har konkludert med i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling