SCORET: Amin Askar utlignet for Brann i cupkampen mot Fyllingsdalen. Her er Askar fra en tidligere kamp mot Sandnes Ulf. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
SCORET: Amin Askar utlignet for Brann i cupkampen mot Fyllingsdalen. Her er Askar fra en tidligere kamp mot Sandnes Ulf. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Norling slapp med skrekken på sin egen bursdag

Brann snudde mot Fyllingsdalen i cupen.

• Fyllingsdalen - Brann 1-3 (0-0)

(Dagbladet): Brann har fått en elendig start på sesongen, og kom fra tre strake tap i serien da de møtet Fyllingsdalen til tredjerundekamp i kveld. 

FK Fyllingsdalen er en sammenslåing av klubbene Fyllingen og Løvham. Førstnevnte slo som kjent ut nettopp Brann i cupens andre runde i 2010. 

Det maktet de derimot ikke å gjøre i dag, selv om de ledet 1-0 etter halvspilt kamp.

Brann-trener Rikard Norling har bursdag (43 år) i dag, og så ut til å bruke pausen godt.

Etter hvilen snudde nemlig rødtrøyene kampen til det som etter hvert ble en komfortabel 3-1-seier. 

- Gutta mine er utrolig sterke i dag. De møter mye motgang, men fortsetter å jobbe hele tida, og det snur til slutt. Jeg synes vi vinner fortjent. I førsteomganga har vi mange store sjanser, mens de scorer på sin eneste. Denne seieren er viktig for oss, for vi trenger litt framgang nå, sier Norling til NRK etter kampen. 

Huseklepp-miss De første 45 minuttene var jevnspilte. Fyllingsdalen spilte seg til et par halvsjanser innledningsvis, men rødtrøyene tok etter hvert mer over, uten å skape noe særlig framover. 

Oppgjørets første ordentlige mulighet kom etter drøye halvtimen. Et innlegg fra høyre endte til slutt hos Amin Askar, som fikk god tid inne i Fyllingsdalens straffefelt. Askar klarte imidlertid ikke å få ballen mellom stengene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gjorde heller ikke Erik Huseklepp et par minutter seinere, på det som var omgangens største sjanse.

Igjen var kom ballen inn fra høyrekanten, og Huseklepp fikk stå helt alene og heade fra ti meters hold. 29-åringen maktet ikke å styre kula på kassa.  

Klar tale I stedet tok andredivisjonslaget ledelsen fem minutter før pause. Senai Hagos fant Eirik Kampenes inne i feltet. Sistnevnte brukte én berøring før han satte den i hjørnet bak  Piotr Leciejewski. 

Gjestene gikk rett i angrep med den etter hvert velprøvde oppskriften: Innlegg fra høyre. Branns tredje målsjanse i førsteomgang var det Amin Askar som fikk, igjen var det en heading fra kloss hold, og igjen klarte ikke Branns avslutter å få ballen mellom stengene.

Dermed stod det 1-0 til Fyllingsdalen etter halvspilt kamp. 

Det var ikke spilt mange minuttene av andreomgang før Amin Askar revansjerte de to grove missene i den første. En Brann-corner endte hos østfoldingen etter litt klabb og babb. Askar klinket til, og 1-1. Beskjeden fra Brann-trener Rikard Norling var klar:

- Nu kör vi!

Straffe og rødt kort Greit nok det, men den neste store sjansen var det Fyllingsdalen som stod for etter drøye timen - og den var gigantisk!

Christoffer Hafsås, hjemmelagets nummer 9, viste hvorfor han har nettopp det draktnummeret. Inne i Brann-feltet vendte han bort tre rødtrøyer, før han banket ballen i tverrliggeren bak Piotr Leciejewski. Svært nære for de lilla. 

I stedet skjedde det som så ofte skjer når det er nivåforskjell på lagene: Fyllingsdalen ble slitne, og Brann snudde kampen. Kampuret viste drøyt 70 minutter da Fedrik Haugen skøyt, men ble hindret av Stefan Hagerup. Keeperen kunne imidlertid ikke hamle opp med Jakob Orlovs avslutning på returen, som fant veien til nettmaskene. 

Bare minuttet seinere var det rødtrøyenes tur til å treffe treverket da Kristoffer Larsen bøyde ballen i tverrliggeren.

Minuttet før slutt fastsatte Erik Huseklepp resultatet til 3-1 på et straffespark.  

På overtid ble vertene redusert til ti mann da Ahmed El Amrani fikk sitt andre gule for kvelden.