Norling tatt imot som Bergens nye frelser

- Det kjennes som at jeg er kommet rett.

 TRAMPEKLAPP:  Branns nye trener Rikard Norling  ble tatt imot med trampeklapp og sang under pressekonferransen tirsdag kveld, her flankert av styreleder Mette Nora Sætre og daglig leder Roald Bruun-Hansen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TRAMPEKLAPP: Branns nye trener Rikard Norling ble tatt imot med trampeklapp og sang under pressekonferransen tirsdag kveld, her flankert av styreleder Mette Nora Sætre og daglig leder Roald Bruun-Hansen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I kveld ble Branns nye trener vist fram for alle interesserte i Bergen.

Det er liten tvil om at signeringen av svenske Rikard Norling allerede har sendt optimismen i Brann til topps.

På pressekonferansen på stadion var hele byen var invitert, og Norling ble tatt imot med bengalske lys i rød farge og Brann-sanger - og ikke minst trampeklapp.

-  Ja, hva skal jeg si? Det kjennes som at jeg er kommet rett, åpnet Rikard Norling med, tydelig litt paff over mottakelsen.

-   Jeg takker veldig mye for alle sanger, lys, og forberedelsene dere har gjort for å vise dere fra deres aller beste side, smilte svensken til fansen, som med få sekunders mellomrom brøt ut i klapping og synging.

Takket for brevet Tideligere i dag skrev Bataljonen et velkomst-brev til Norling - noe den nye treneren hadde fått med seg. Og selvfølgelig var brevet skrevet på svensk.

- Det vil jeg ramme inn og henge på veggen og lese når jeg begynner å bli litt gråere i håret. Det var et fint brev, hvor at man samler sine ønsker og mål. Så det var fint, sier Norling om brevet.

Brann forteller at da de hadde satt opp en liste med sine krav til den nye treneren, var det Rikard Norling som var den kandidaten med best match. 

- Faglig sett måte treneren vise at han holdt et faglig høyt nivå. Vi har vært opptatt av å finne en som er god relasjonsbygger og flink til å snakke med folk. Opptatt av å finne en som kan ta vare på de unge talentene i kubben, forteller daglig leder, Roald Bruun-Hanssen.

Bli kjent med Bergen Nå skal Norling og den daglige lederen sette seg ned og finne ut hvordan nye Brann skal se ut.

- Den nærmeste tiden nå skal jeg og Roald sette oss ned og se på spillertroppen og lederstaben. Det arbeidet fortsetter vi med i morgen. Eller så gjelder det at jeg blir mest mulig kjent med Bergen før spillerne kommer. Jeg var i garderoben i dag tidlig, og lengter etter å sitte der inne og se spillerne kledd til kamp, sier Norling om tiden som venter.

- Målsettingen er å gjøre de så gode som de noengang kan bli, og kan vise seg fram på stadion, og kjenne seg som ordentlige fotballspillere - da har jeg lyktes.

- Rett for meg Og når man er i Bergen, så kommer man ikke unna spørsmål om hvor fort og hvor mange titler man kan ta.

Er det et mål å ta titler her?

- Det hadde vel vært bedrøvelig om jeg satt her og sa noe annet, ler Norling, som likevel ikke kan love bergenserne gull med det aller første.

Hvorfor valgte du Brann?

- Brann er en stor klubb, og jeg kjenner at jeg var mottagelig for muligheten som åpnet seg. Når Roald kom og tok tak i meg, var det nok å kjenne til å kjenne at dette var rett for meg.

- Et kupp Rikard Norling har signert kontrakt med Brann ut 2016-sesongen.

TV2s fotballekspert, Daniel Nannskog, er overbevist om at Brann og Norling vil bli en god kombinasjon.

- Han er fantastisk med fansen, og vil ha tett dialog med dem - noe som kommer til å passe perfekt i Bergen, og jeg tror fansen vil sette pris på det. Jeg er veldig positiv til at Norling og Brann kommer til å bli en bra kombinasjon, sier Nannskog til Dagbladet.

Han mener at Brann har skutt en gullfugl i Norling.

- De har absolutt gjort ett kupp, sa Daniel Nannskog til Dagbladet i går om signeringen av 42-åringen

- Han er en trener som står for positiv fotball langs bakken, og vet hvordan det er å være i storklubber.

 GULLET SKA HEM:  Stor entusiasme blant supporterne for Branns nye trener Rikard Norling under pressekonferransen tirsdag kveld.  
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
GULLET SKA HEM: Stor entusiasme blant supporterne for Branns nye trener Rikard Norling under pressekonferransen tirsdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer