Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Protesterer mot mandagskamper

Normalt er det stappfullt her: Rasende supportere boikotter kamper

Tyske supportere vil ikke ha noe av mandagskamper. Det fikk Borussia Dortmund erfare.

PROTEST: Borussia Dortmund-fansen protesterte mot mandagskamper. Foto:  REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix
PROTEST: Borussia Dortmund-fansen protesterte mot mandagskamper. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): TV-rettighetene styrer kampoppsett i de store europeiske ligaene i stadig større grad. I Tyskland har det denne sesongen blitt spilt flere kamper på mandager, noe som er mot normalen.

Det får den tyske fotballfansen til å rase.

To mandager på rad har det vært sterke protester mot mandagskamper i Bundesliga. Det startet forrige mandag da tilskuere kastet en haug av tennisballer inn på banen i kampen mellom Eintracht Frankfurt og RB Leipzig. Etterpå forlot supporterne stadion og etterlot seg tomme tribuner.

I gårsdagens kamp mellom Borussia Dortmund og Augsburg på Signal Iduna Park, var det hele 25 000 færre tilskuere enn normalt. Dortmund er kjent for den massive «gule veggen» med supportere som setter en støkk i de fleste som kommer på besøk.

I går var det ikke noe som liknet en gul vegg på en stadion som har plass til i overkant av 81 000 tilskuere. Deler av anlegget var helt tomt for tilskuere, og det offisielle tilskuertallet var rundt 54 3000. Tribunen der ultra-gruppene pleier å være, var fullstendig tomme, noe som selvfølgelig gikk utover lydnivået.

LABER STEMNING: Du kunne merke at det var langt færre tilskuere enn normalt på Signal Iduna Park. Foto:  REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix
LABER STEMNING: Du kunne merke at det var langt færre tilskuere enn normalt på Signal Iduna Park. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix Vis mer

Det var bare sporadiske rop og jubel, ifølge en Bild-journalist som var på kampen. Han mener stemningen minnet om det du får servert på en treningskamp. På den ene tomme tribunedelen stod det blant annet et banner som lød: «Nei til mandagskamper».

ENSOM: Deler av tribunene var fullstendig tomme som følge av protestaksjonen. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix
ENSOM: Deler av tribunene var fullstendig tomme som følge av protestaksjonen. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix Vis mer

Det tyske fotballforbundet hevder at noen kamper har blitt satt opp på mandager slik at tyske klubber får mer hvile når de spiller i Europa League, og at det ikke handler om kommersielle inntekter.

Supporterne viser likevel tydelig hva de mener om stuntet.

- Vi ønsker å vise hva som skjer når fansen mister appetitten eller rett og slett ikke kan komme på kamper på grunn av tidsbegrensninger, sier Andreas Assmann, styreformann i supporterklubben, ifølge engelske Independent.

Selve kampen mellom Borussia Dortmund og Augsburg endte 1-1.

DEN GULE VEGGEN: Slik ser det normalt ut bak det ene målet på stadion. Foto:  REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix
DEN GULE VEGGEN: Slik ser det normalt ut bak det ene målet på stadion. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!