Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norman gir seg

Skader setter en stopper for karrieren.

(Dagbladet.no): En av svensk tennis mest profilerte spillere de siste årene trekker inn årene og gir seg som tennisspiller. Magnus Norman (28) var i finalen i French Open senest i 2000, men har slitt med skader i lang tid. Nå orker han ikke mer etter ni år som proffspiller.

Hofteproblemer

I dag fortalte han om avgjørelsen sin.

- Det er en beslutning som faktisk føles ganske bra. Jeg har vært gjennom tre tøffe år med skader.

På toppen av karrieren var svensken ranket som nummer to i verden, men en sliten hofte som måtte opereres gjorde det vanskelig å fortsette med tennis på toppnivå.

- Jeg har mange flott minner, sa svensken som var langt fra bitter over at karrieren måtte ende slik.

Han har forsøkt seg på flere comeback etter å ha trent opp kroppen igjen, men gang på gang har han måtte kaste inn håndklede på grunn av skaden sin.

Meritter

Han står registert med 244 seire og 177 tap i ATPs statistikker. Han siste kamp i ATP sammenheng var i Shanghai i Kina i september i fjor. Da måtte han gi seg i kvartfinalen mot tsjekkiske Jiri Novak.

Magnus Norman debuterte internasjonal som 16-åring, men han ble ikke proffspiller før litt senere. Han har vunnet 12 turneringer i karrieren.

- Jeg fattet beslutningen om å gi meg for ti dager siden. De siste røntgenbildene var ikke så positive. Beslutningen om å gi seg tok jeg sammen med legen min og familien, sa Norman på pressekonferansen under turneringen Stockholm Open i dag.

Studere

28-åringen startet med tennis i en alder av åtte år da bestemoren hans ga ham en tennisracket i bursdagsgave. Selv om han nådde finalen i French Open i 2000, har han sagt i et intervju at hans beste sportsminne var da det svenske ishockeylandslaget tok gull i OL på Lillehammer i 1994.

Magnus Norman har bodd i Monaco i flere år, men flytter nå hjem til Sverige og Stockholm. Han planlegger å studere markedsføring, og kanskje fiske, som er hans store lidenskap.

FARVEL:</B> Magnus Norman synes ni år som tennisproff er nok. Nå legger han opp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media