Normark avviser sexsjikane

Berit Riise føler hun ble verbalt sextrakassert av Ivar Morten Normark i et møte sommeren 2001. Normark mener Riise tar feil, og at hun selv var med på å spøke om sex.

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Det var på «Tabloid» på TV 2 i går kveld at Berit Riise først beskyldte Aalesund-trener Ivar Morten Normark for å ha trakassert henne seksuelt. Etter å ha sett beskyldningene på TV 2, tok Normark til motmæle, og fortalte i detaljer om hvordan han hadde oppfattet det som skjedde på møtet han hadde med Berit Riise for halvtannet år siden.

- Berit Riise bruker dette desperat for å trekke oppmerksomheten bort fra en sak der hun har sluppet opp for argumenter, sier Normark.

Ord mot ord

På den improviserte pressekonferansen i Ålesund i går kveld, ringte han personlig til Berit Riise for å forsikre seg om at de tenkte på samme episode. De gjorde de. Men hva som faktisk ble sagt, er de uenige om. Det er ord mot ord. Foran Dagbladet, VG og TV 2, kranglet de åpenlyst om hva som ble sagt på møtet. Dette fortalte Normark til Dagbladet om episoden i går kveld:

- Jeg kalte Berit inn til et møte på mitt kontor for å snakke om Bjørn Helge. Etter først å ha snakket om sønnen hennes og hva jeg mente om ham, så fortalte jeg Berit om hvor feil jeg syntes inntrykket av henne rundt om i landet er. Jeg fortalte henne at jeg mente hun hadde mye mer å fare med enn folk flest tror, og at de ofte har et usympatisk og lite fordelaktig inntrykk av henne.

Deretter fortalte Nordmark i detaljer om hvoran mente den videre samtalen forløp. Han inrømmet å ha fleipet med seksuelle betegnelser, men at Berit Riise hele tida var med på spøken.

Løgn

- Berit kan sjøl være litt stor i kjeften. Og da møtet var ferdig, så fleipet hun selv med det jeg hadde sagt. Jeg oppfattet ikke at hun tok dette som trakassering, sier Normark.

Berit Riise bekrefter første delen av historien til Normark. Men har en helt annen oppfatning av detaljene i praten.

- Vi snakket overhodet ikke om Bjørn Helge (Riise. red anm.) Han gikk rett på sak og begynte å fortelle meg hva han syntes om meg, og hvilket inntrykk han hadde.

Deretter påstår hun at samtalen dreide over på rein sexprat.

Krenket

Det var dette det ble diskusjon om da hun og Normark snakket sammen på telefonen i går.

- Berit, vi har nok ulik oppfatning om det som skjedde, sa Normark før han høflig avsluttet samtalen som han selv tok initiativet til på oppfordring fra pressen.

Berit Riise forteller at møtet hun hadde med Normark i 2001 gikk sterkt inn på henne.

- Tenk deg selv den settingen. Der kom jeg til et møte som jeg trodde skulle handle om det sportslige rundt sønnen min, så blir det kun snakk om meg selv. Jeg opplevde det som svært krenkende. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre når jeg opplever at mannfolk er så direkte overfor meg. Det var pinlig. Jeg dro hjem til mannen min og gråt, og jeg ringte en venninne for å høre hva jeg skulle gjøre, sier hun.

Etter et par dager fikk hun et oppklaringsmøte med ledelsen i Aalesund.

- Der fikk jeg en beklagelse av klubben. Og litt seinere ringte også Ivar Morten til meg for å beklage. For meg sier det alt om AaFK når da formannen sitter på TV og benekter en historie som treneren selv langt på vei bekrefter.

- Men det er ord mot ord her. Og Normark oppfattet dette som en fleip. Hvem skal vi tro på?

- Jeg forstår at dette blir synsing. Det kan jeg ikke protestere på. Hvordan det som ble sagt skal tolkes, blir vi aldri enig om. Men mitt poeng er. Sånt prat hører ikke noe sted hjemme i et møte som skal dreie seg om sportslige ting.

- Hadde du planlagt å si dette på TV?

- Nei, det ble sagt i affekt. Jeg knakk sammen. Jeg har klart å holde kjeft om dette lenge. Men nå har presset blitt for stort.

Skansehopping

Normark synes saken er pinlig. Ikke for seg selv. Men for Berit Riise.

- Dette er en fillesak. Og jeg har ingen tro på at dette skal ødelegge mitt relativt gode navn og rykte, sier Normark som ikke ønsker å forfølge saken juridisk.

- Nei, dette er et desperat forsøk fra Berit Riise å snakke seg bort fra en sak der hun har sluppet opp for argumenter. Det er skansehopping på høyt nivå fordi det er gått til helvete med agentvirksomheten hennes. Jeg tolker det som en kvinnelig hersketeknikk, der hun bruker sitt kjønn for å skape en kunstig debatt.

STÅR OPPREIST:</B> - Dette er en fillesak. Og jeg har ingen tro på at dette skal ødelegge mitt relativt gode navn og rykte, sa Aalesund-trener Ivar Morten Normark på en improvisert pressekonferanse seint i går kveld.
SJOKKERTE:</B> Berit Riise rystet TV-seerne da hun direkte på «Tabloid» hevdet at hun var blitt sextrakassert av Aalesund-trener Ivar Morten Normark.