Normarks revansje

Ivar Morten Normark fikk en gedigen opptur som trener da han i går ledet Samelandslaget til tidenes største seier i et fotball-VM: 21-1.

Ivar Morten Normark har møtt mye motgang som trener det siste året, men trenergjerningen i VIVA World Cup - fotball-VM for land som ikke finnes - har vært en opptur.

Normark utelukker ikke at han tar på seg oppdrag for Sapmi (Samelandslaget) også i framtida.

-  Det er jo første gang på lenge jeg har fullført en kontrakt, humrer Normark. Bare tre av de åtte påmeldte lagene stilte i turneringen, som har blitt beskrevet som dårlig organisert.

Utklassing

Samene kom like fullt seirende ut av turneringen, og kan i dag ta med seg Nelson Mandela-trofeet nordover.

Sapmi, med profiler som Trond Olsen og Olav Råstad fra Bodø/Glimt i spissen, knuste Monaco 21-1 i går. Monaco fikk en mann utvist tidlig i 1. omgang.

-  Vi spilte rett og slett utrolig bra fotball. De var mest ute etter dommeren, spilte med høye albuer og uten hode, sier Leif Isak Eide Nilut, president i det samiske fotballforbundet.

-  De som har sett oss her nede mener laget vårt er godt nok til å spille i Tippeligaen, legger han til.

MANDELA-TROFÉ:  Samelandslaget, med profiler som Trond Olsen og Olav Råstad fra Bodø/Glimt i spissen, kan nå ta Nelson Mandela-trofeet med seg nordover. Etter brakseieren i går gikk imidlertid turen ut på byen. Foto: JOHN EINAR EIRA
MANDELA-TROFÉ: Samelandslaget, med profiler som Trond Olsen og Olav Råstad fra Bodø/Glimt i spissen, kan nå ta Nelson Mandela-trofeet med seg nordover. Etter brakseieren i går gikk imidlertid turen ut på byen. Foto: JOHN EINAR EIRA Vis mer

Nå håper samene å få spille en privatlandskamp mot Norge.

-  Vi har god kontakt med NFF, og håper at det kan være mulig, sier Nilut. Også Normark støtter forslaget.

-  Nivåmessig er det selvsagt klasseforskjell på Samelandslaget og det norske landslaget, men en slik kamp ville handle om veldig mye mer enn fotball, sier Normark.

Med Gamst Pedersen?

Nilut regner med Morten Gamst Pedersen vil spille for Samelandslaget dersom man skulle få i stand en slik kamp.

-  Jeg snakker med Morten jevnlig, og vi har planer om at han skal være med oss når han har mulighet, sier Nilut.

Normarks revansje
TRIUMF: En lykkelig Ivar Morten Normark førte Samelandslaget til seier i VIVA World Cup - VM for land som ikke finnes.