Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nornes ny Odd-kaptein

Odd-trener Arne Sandstø lot spillerne sjøl velge hvem de vil ha som kaptein. De valgte Jan Frode Nornes. Ronny Deila ble visekaptein. Erik Holtan ble veiet og funnet for lett. Det synes han er OK.

- Vi fikk vite resultatet av avstemmingen i garderoben før treninga i går. Jeg fikk flest stemmer. Deila fikk nestflest. Jeg takker, og tar dette som en tillitserklærling fra spillerne. Det har vært en grei prosess, men det kan stilles spørsmål ved tidspunktet det skjer på, sier Nornes (30).

Tre runder - tre kapteiner

I hjemmekampen mot Bryne i morgen blir midtstopperen som har spilt for Odd siden 1999, klubbens tredje kaptein på tre serierunder. Jan Gunnar Solli var kaptein i 1- 4-tapet borte mot Stabæk. Erik Holtan bar kapteinsbindet for siste gang på over 220 kamper i 1 - 0-seieren hjemme mot Molde i serieåpningen.

- Jeg velger å ikke legge noe dramatikk i dette. Erik er fortsatt Norges beste keeper, og fortsatt en ledertype for oss, sier Nornes som har to A-landskamper.

- Glimrende valg

Holtan mistet kapteinsbindet etter en opphetet krangel med Sandstø om treningstider i påsken. Men den landslagsuttatte 34-åringen svelger lett at heller ikke lagkameratene foretrekker ham som kaptein - så lenge beslutningen skjedde på en rettferdig måte.

- Det var dette gruppa ville, og valget av Jan Frode er glimrende. Men ingen er tjent med at prosessen skjedde på dette tidspunktet, sier Holtan .

Han forsikrer om at han på ingen måte vil slutte å synge ut.

- Det har jeg overhodet ikke tenkt å slutte med, sier han.

Nornes har heller ingenting imot en frittalende Holtan.

- Sjøl vil jeg gå foran på trening og i kamp. Må vel åpne kjeften litt mer i media også, men Holtan vil fortsatt være profilen i laget.

Så lenge det varer. Det ryktes nå i Skien at Holtan er innvilget fri overgang fra Odd, og Holtan har tidligere sagt at han gjerne vil avslutte karrieren i utlandet.

- Demokratisk prosess

Unge Jan Gunnar Solli har absolutt ingenting imot å slippe å bære kapteinsbindet i flere kamper.

- Jeg regnet ikke med å være kaptein i flere kamper, nei.

Tillitsmann Alexander Aas er også tilfreds med at kapteins-saken nå er avgjort.

- Dette har vært en demokratisk prosess.

Verken Arne Sandstø eller assistenttrener Morten Rønningen var tilgjengelig for kommentar i går kveld. Odd sportslige leder Jan Sæterbakken sier:

- Det er godt vi nå har fått valgt en kaptein og kan holde fokus på Bryne-kampen isteden. Vi i ledelsen har full tillit til Jan Frode, både som person og i forhold til den posisjonen han har på og utenfor banen.

NORNES VANT VALGET: Erik Holtan vant denne duellen mot klubbkollega Jan Frode Nornes under trening foran landskampen mot De forente arabiske emirater i Dubai i januar. Men i Odd-spillernes valg av kaptein var det Nornes som fikk flest stemmer. - Helt greit, sier Holtan.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media