Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Noro-viruset har spredd seg til utøverne. Superstjerna kastet opp før start

Mikaela Shiffrin kastet opp før start da hun bommet på pallen i sin egen paradegren. Kjetil Jansrud forteller at han ga henne en klem i går: - Kanskje jeg er den neste?

ER HUN SYK? Mikaela Shiffrin kastet opp før start, og sier selv at det kjennes ut som virus. Viruset som herjer OL-byen har nå også kommet til utøverne. Foto: NTB Scanpix
ER HUN SYK? Mikaela Shiffrin kastet opp før start, og sier selv at det kjennes ut som virus. Viruset som herjer OL-byen har nå også kommet til utøverne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JEONGSEON (Dagbladet): I går vant Mikaela Shiffrin OL-gull i storslalåm, og i dag var hun storfavoritt til å ta sitt andre OL-gull i slalåm.

Men etter den første omgangen lå hun på en fjerdeplass, og klarte heller ikke å ta ledertida i mål.

Til slutt endte hun på en 4.-plass - fire tideler bak Frida Hansdotter fra Sverige. En aldri så liten skrell med tanke på at Shiffrin har vunnet alle mesterskaps-slalåm hun noen gang har kjørt.

USA Today skriver at det 22 år gamle ski-fenomenet kastet opp før start i den første omgangen. Dette er i utgangspunktet ikke uvanlig for henne da hun ofte reagerer slik når hun er nervøs, men hun sier selv at det i dag føltes annerledes.

- Det kjentes nesten som et virus, og mindre som nerver, sa hun til NBC.

Ga Jansrud en klem

Nyheten kommer samtidig som to sveitsiske utøvere de siste dagene har blitt diagnostisert med norovirus.

Ingen i OL-troppen har uttalt seg om hvem det dreier seg om, men sier at de to utøverne ikke har oppholdt seg i deltakerlandsbyen. Utøverne skal være kvitt symptomene fra viruset og skal delta i sine øvelser som normalt, bekrefter troppens ledelse.

Utøverne ble umiddelbart plassert på enkeltrom og behandlet av leger og har ikke hatt kontakt med andre utøvere i perioden. Det skriver NTB.

Kjetil Jansrud fikk på pressekonferansen etter bronsemedaljen spørsmål om hva han tenker om at viruset nå har spredd seg til utøverne, og hva han tenkte om det Shiffrin har sagt.

- Nei hva kan du gjøre. Vi holder generelt avstand fra folk som ferdes mange steder, og håndhilser ikke på folk. Det er klart at det ikke er ideelt. Jeg visste ikke at hun var syk. Jeg ga henne en klem i går, så nå er det vel min tur, humrer han.

Fornøyd

Kjetil Jansrud snakket med pressen etter at han hadde blitt nummer tre i dagens løp.

Da Aksel Lund Svindal kom bak og rettet et stort smil og en pekefinger mot sin overmann, trodde mange at det var gull på ferde. Men det ble bronsemedalje på 32-åringen.

Hans andre på to dager og femte totalt. Etterpå var han fornøyd, men tenkte også på det som kunne ha blitt:

- Et rungende ja på at jeg er fornøyd. Jeg skulle ønske jeg var enda litt raskere, så det blir litt blandende følelser. Det er første gang i livet jeg har stått med en medalje i hånda og tenkt: «Aaah, det hadde vært gøy med det gullet»".

- Men det er noe man skal passe seg litt for også. Det er en ganske fin linje mellom å være ambisiøs og at man ikke plutselig blir så kvalm at man ikke er superfornøyd med en medalje, sier Jansrud.

Startnummer

De norske gutta ble i går enige om samme startnummer som de hadde i utfor - 7 og 9, men denne gangen var det Jansrud som kjørte først. Gullvinner Matthias Mayer og Beat Feuz, som tok sølv, hadde begge seinere startnummer.

Dagbladet fikk opplyst at det ikke kom til å være så stor forskjell på de tidligere startnumrene i denne bakken, fordi forholdene holdt seg relativt jevne.

Men i dag kjørte de to første ut, og dermed fikk de norske på toppen mindre tid til å studere linjevalg:

- Jeg syns jeg kjører et ganske bra løp også. Jeg legger igjen noen tidedeler i «Dragon valley», men jeg er en av de første som kjører et ordentlig gjennomført løp med gass i dag. Da blir du litt prøvekanin. De to andre kjørte tilnærmet perfekt, sier Jansrud.

DIREKTE: Her får du alt om dagens viktigste medaljer. Sindre Wiig Nordby er skiimitator og dagens gjest, og viser triksene til våre beste utøvere. Med Morten Pedersen som Dagbladets sportskommentator, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

Tre tideler fra to gull

Jansrud var 12 hundredeler bak gullet i går. I dag var det 18 hundredeler. Det er altså tre små tideler som er forskjellen etter to løp.

OL 2018: Sindre Wiig Nordby er skiimitator og dagens gjest, og viser triksene til våre beste utøvere. Med Morten Pedersen som Dagbladets sportskommentator, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer Vis mer

- Det er jo ikke mye, men som i alpint er det jo litt avstand også. Man må heller se på at man begynner å få en solid samling OL-medaljer. Så jeg velger mer å se på at det er et stolt øyeblikk enn at man ikke tar gull.

For er det en ting Jansrud, som med rette blir oppfattet som en sympatisk og gjennomført person er opptatt av, er det å ikke la seirene gå han til hodet.

Da 32-åringen fra Vinstra fikk spørsmål om det ikke var surt å være så nære, kom han med et så reflektert (og langt) sitat at vi lar det skinne i sin helhet:

- Mye vil ha mer, da. Det er derfor jeg mener at det er helt vanvittig at et så lite lag, med tanke på det budsjettet vi har sammenliknet med andre nasjoner, egentlig kan stå her og si noe om det å vinne så mange seire i VM, OL og verdenscupen.

- Vi burde ikke hatt lov til det. Vi skal være veldig glad for de medaljene vi får. Det er viktig for oss at vi ikke framstår som bortskjemte. Vi er veldig takknemlige for de gangene vi får ting som vi vet ikke er normalt å oppleve. Enten det er å bo fint på samling eller å få noen goder som ingen andre får. Det er en takknemlighet rundt det, ikke en forventning.

- Litt det samme blir det med OL-medaljer. Man skal ikke komme inn i en situasjon hvor man selv mener man fortjener et gull eller en medalje.

  • Neste sjanse for Jansrud blir i søndagens storslalåm. Der kjører han sammen med Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold-Haugen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!