Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk 1., 2., 2., 3., 4., og. 5.-plass

Suksess for både kvinner og menn. Børre Næss gikk fra vraking sist til seier i kveld.

(Dagbladet.no): Nordmennene sikret seg de fem første plassene i mennenes klassiske sprint i verdenscupen i Canmore, Canada, i kveld.

Børre Næss vant, Ola Vigen Hattestad ble nummer to og Eldar Rønning nummer tre. Anders Gløersen og Tor Arne Hetland fulgte deretter.

- Dette viser bredden i laget, jubler sportssjef Åge Skinstad til Dagbladet.no.

Fra vraking til seier

Særlig imponert er han over vinner Næss, som har endt som nummer 40 og 50 i de to siste sprintene han har gått.

Sist, i russiske Rybinsk, var han for sikkerhets skyld vraket fra laget ...

Russiske Nikita Krijukov falt i finalen, en finale hvor alle pigget uten festesmøring.

Øystein Pettersen ble nummer fire i B-finalen, noe som ga 10.-plass. Johan Kjølstad, som vant sesongens første sprint, kom ikke lenger enn til kvartfinalen.

GRUNN TIL GLEDE: Ikke bare fordi Børre Næss vant klassisksprinten i kveld - men også fordi nordmenn fulgte på de fire neste plassene. Også i kvinneklassen fikk Norge en pallplass, ved Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX
GRUNN TIL GLEDE: Ikke bare fordi Børre Næss vant klassisksprinten i kveld - men også fordi nordmenn fulgte på de fire neste plassene. Også i kvinneklassen fikk Norge en pallplass, ved Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX Vis mer

- Hadde vunnet med større sko

I kvinnenes sprint ble Astrid Uhrenholdt Jacobsen nummer to, bare slått av slovenske Petra Majdic.

Men ikke med mye.

- Jeg hadde vunnet med nummer 42 i sko, sier Oslo-jenta til NTB.

- Jeg er veldig fornøyd, og det kjennes greit for en som ikke har konkurrert noe særlig i høyden. Den fysiske grunnformen er bra, og det er godt å få bekreftet at jeg er med, synes hun.

TO ANDREPLASSER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen sørget for at Norge fikk to andreplasser i kveld - i tillegg til 1., 3., 4. og 5.-plass.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media