Norsk 14-åring trener med Chelsea

NFF er skeptiske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En norsk 14-åring er invitert til en ukes trening med Chelseas ungdomsakademi.

Egersund-gutten Valon Berisha skal trene med den engelske storklubbens ungdomsavdeling i august. Treneren og faren er også invitert. Valon ble oppdaget under Ole Gunnar Solskjærs talentsamling.

– Han er en gutt som har beina godt plantet på jorden, og vi har forklart at det kun er snakk om en invitasjon. Vi synes dette er en positiv mulighet han fortjener, sier fotballformann Atle Skailand i Egersund til VG.

Men fagansvarlig spillerutvikler i Norges Fotballforbund (NFF), Terje Liknes, er skeptisk til at 14-åringen skal reise til London.

– For en 14-åring er dette definitivt for tidlig, også når det gjelder én ukes prøvespill. Hadde det vært jeg som skulle bestemt, ville jeg aldri sendt min 14-årige sønn til prøvespill i England, sier Liknes som mener norsk talentutvikling er bedre og tryggere.

(NTB)

LÆRER: José Mourinho viser noen kunster under Chelseas Afrika-besøk for en måned siden. Kanskje får også Egersund-gutten Valon Berisha mulighet til å lære litt av portugiseren. Foto: KAMBOU SIA/AFP/SCANPIX
LÆRER: José Mourinho viser noen kunster under Chelseas Afrika-besøk for en måned siden. Kanskje får også Egersund-gutten Valon Berisha mulighet til å lære litt av portugiseren. Foto: KAMBOU SIA/AFP/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer