Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk 16-åring blir lærling i et av verdens største motorsportlag

Red Bull tar gokarttalentet Dennis Olsen under sine vinger.

FØLGES AV STORLAG: 16-åringen Dennis Olsen er nær sammenlagtseier i det tyske mesterskapet i gokart etter nok en triumf i helgen. Nå blir han lærlig i Red Bull.
Foto: Roy Espen Olsen / NTB scanpix
FØLGES AV STORLAG: 16-åringen Dennis Olsen er nær sammenlagtseier i det tyske mesterskapet i gokart etter nok en triumf i helgen. Nå blir han lærlig i Red Bull. Foto: Roy Espen Olsen / NTB scanpix Vis mer

Et av verdens største motorsportlag har tatt det norske gokarttalentet Dennis Olsen (16) under sine vinger.

Olsen, som ligger godt an til å vinne det tyske mesterskapet i gokart, er blitt fulgt av flere lag det siste året. Torsdag ble det offentliggjort en avtale mellom Våler-gutten og storlaget Red Bull, skriver NRK.

- Jeg er kommet inn i et nytt program som Red Bull har fått til nå. Det kommer til å bli veldig spennende, sier Dennis Olsen til NRK.

Lærlingprogrammet innebærer at Olsen blir en av sju talentfulle førere som blant annet skal trene med formel 1-simulator i England. 16-åringen vil få tett oppfølging av Red Bull-laget underveis.

Red Bull har vunnet både fører- og fabrikkmesterskapet i formel 1-sirkuset de siste to årene. Avtalen med Olsen ble undertegnet i januar. Han ble oppdaget av storlagets speidere under et løp i Italia.

- Dette er utrolig stort. Det er den beste tingen som kunne ha skjedd og veldig positivt, sier Olsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media