SATSER PÅ TALENTER: Arsene Wenger er kjent for å satse på ungdommen på A-laget. Nå har klubben gitt en nordmann proffkontrakt. Foto: EPA/ANDY RAIN
SATSER PÅ TALENTER: Arsene Wenger er kjent for å satse på ungdommen på A-laget. Nå har klubben gitt en nordmann proffkontrakt. Foto: EPA/ANDY RAINVis mer

Norsk 17-åring fikk proff-kontrakt av Wenger

McDermott hentes opp fra U-laget.

||| (Dagbladet): For ett år siden byttet Sean McDermott ut Fiskå skole i Våg med Arsenals ungdomsakademi.

Siden det har 17-åringen fra Sørlandet spilt for londonklubbens U18-lag.

Og overbevist så kraftig at Arsenal og manager Arsene Wenger belønner sørlendingen med en proffkontrakt, melder klubbens hjemmeside.

- Alle i klubben ser fram til Seans bidrag og utvikling i Arsenal de kommende årene, skriver klubben.

McDermott har spilt 12 kamper for U-laget ledet av tidligere midstopper Steve Bould. Det endte med serieseier. Den norske 17-åringen har irsk far og la ikke skjul på store ambisjoner da han forlot Sørlandet for England i 2009.

- Jeg tror jeg kan bli førstekeeper der når jeg er litt over 20 år. Jeg går jo ikke til Arsenal for ingenting. Jeg vil bli førstekeeper, sa han til Fædrelandsvennen.

Selv om han er født i Kristiansand satser McDermott på det irske landslaget i årene framover. Han har allerede prøvd seg både på Irlands U16- og U17-landslag.

Arsenal har også Håvard Nordtveit i stallen. Den 19-årige forsvareren har det siste året vært leid ut til tyske Nürnberg.