Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk 19-åring tok sin tredje strake medalje i X-Games: -Det føles som en seier

Johanne Killi (19) kopierte fjorårets bronsebragd i søndagens slopestylefinale i Aspen. 

TOK MEDALJE - IGJEN: Johanne Killi ble nummer tre i slopestylefinalen i Aspen. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
TOK MEDALJE - IGJEN: Johanne Killi ble nummer tre i slopestylefinalen i Aspen. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix Vis mer

Johanne Killi kopierte fjorårets bronsebragd i søndagens slopestylefinale i Aspen. 19-åringen står dermed med tre strake X-Games-medaljer.

Dombås-jenta sikret bronsen med 85,66 poeng i sitt andre forsøk. Også i tredje og siste forsøk oppnådde hun samme poengsum.

- Dette føltes som en seier etter at jeg har vært svak under trening. Jeg hadde ikke trodd på medalje foran X-Games, og dette er over all forventning, sa Killi.

Hun fikk i sommer påvist brudd i bekkenet. Derfor måtte fristilkjøreren ta det rolig i sesongstarten. Under X-Games har hun også trøblet med leggene.

God under press

Sportssjef Christopher Frankum var stolt over å se 19-åringen levere da det gjaldt som mest.

- Etter en lang skadeperiode er det godt å se Johanne tilbake igjen. Hun har slitt litt under treningen her hele uken, men gjorde fremsteg hver dag. I sitt andre run i dag kjører hun sitt beste run for uken og viser styrke under press. Tredjeplassen er som en seier for Johanne i dag. Det gir henne en god følelse for de neste ukene, sier Frankum.

14-åring vant

Kometen Kelly Sildaru (14) fra Estland stakk av med gullet med poengsummen 92,33 fra første forsøk. Sølvet gikk til franske Tess Ledeux.

Killi vant slopestyle-bronse rundt samme tid i fjor. Hun sikret seg også en sølvmedalje i Big Air på hjemmebane i Oslo en måned senere.

Søndagens bronse var Norges andre X-Games-medalje i helgen. Lørdag vant Øystein Bråten gull i herrenes slopestylefinale.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling