Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk 20-åring invitert på prøvespill i La Liga-klubb

Ole Kristian Lauvli fra Raufoss kan få drømmeovergangen.

KEEPERTALENT: Raufoss Fotballs keeperkomet Ole Kristian Lauvli har tiltrukket internasjonal oppmerksomhet for sine prestasjoner i 2. divisjon denne sesongen. Her må han ut i full strekk i oppgjøret mot Nybergsund tidligere i år, en kamp de vant 1-0. Foto: Raufoss Fotball.
KEEPERTALENT: Raufoss Fotballs keeperkomet Ole Kristian Lauvli har tiltrukket internasjonal oppmerksomhet for sine prestasjoner i 2. divisjon denne sesongen. Her må han ut i full strekk i oppgjøret mot Nybergsund tidligere i år, en kamp de vant 1-0. Foto: Raufoss Fotball. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det unge keepertalentet Ole Kristian Lauvli har vært i fantastisk form denne sesongen for Raufoss Fotball, og ble nylig stemt frem av Raufoss-supporterne som årets spiller.

Ifølge Oppland Arbeiderblad (OA), er den spanske La Liga-klubben Elche en av flere klubber som følger det 20 år gamle keepertalentet tett. Så tett at de har invitert ham på ti dagers prøvespill.

- Det føles nesten urealistisk Ole Kristian Lauvli ble hentet til Oddsen-Ligaen og Raufoss IL fra 3. divisjonsklubben Nordre Land ved nyttårstider i fjor, like før inneværende sesong.

Han var tiltenkt rollen som reservekeeper bak langt mer erfarne Richard Claesson (37), men imponerte i sesongoppkjøringa og har stått samtlige kamper for Raufoss denne sesongen. Alt har gått veldig fort for 20-årige Ole Kristian Lauvli.

- Jeg spilte jo i tredjedivisjon i fjor, og så egentlig ikke for meg at jeg skulle greie å bli førstekeeper i Raufoss denne sesongen, forteller Lauvli til Dagbladet.

- Men jeg har prestert jevnt, og har hatt en komet-sesong. Jeg følger jo nøye med på internasjonal fotball, både Premier League og La Liga, og det føles egentlig litt urealistisk at jeg kanskje skal til en La Liga-klubb.

Tar det som en erfaring Keepertalentet har derimot ingen forventninger om å bli signert av Elche i første omgang. Aller mest ser Lauvli på det hele som erfaring.

- Jeg gleder meg veldig, og det blir en fin erfaring. Jeg ser på det som en måte å lære på, og så tar jeg det derfra, forteller han til Dagbladet.

På spørsmål om hvordan han forbereder seg til prøvespillet, som begynner mandag neste uke, svarer han at han ikke gjør noe annerledes.

JUVEL: Keepertalentet Ole Kristian Lauvli er en ettertraktet mann etter storspill for Raufoss i 2. divisjon denne sesongen. Foto: Raufoss Fotball.
JUVEL: Keepertalentet Ole Kristian Lauvli er en ettertraktet mann etter storspill for Raufoss i 2. divisjon denne sesongen. Foto: Raufoss Fotball. Vis mer

- Jeg legger ikke noe mer i det enn jeg gjør foran en vanlig trening. Jeg tar det som det det er, og kommer til å prøve å gjøre mitt beste, forteller han.

Anbefalt av tidligere Elche-spiller Det er den tidligere Elche-spilleren Ivan «Pachu» Martinez Gutierrez som har vært kontaktmann for Elche her i Norge, ifølge Raufoss-trener Espen Haug.

- Han kjenner klubben godt og er fra området rundt Elche. I forrige uke videresendte han mailen fra Elche hvor det sto at de ville se nærmere på Ole Kristian og ønsket å ha ham ti dager på prøvespill. Klubben inviterte også meg til å bli med under oppholdet, sier Raufoss-treneren til OA.

Pachu fikk to kamper for førstelaget til Elche da klubben var i Segunda División, det nest høyeste nivået i Spania. Etter flere år på nest høyeste og tredje høyeste nivå i Spania, ble spanjolen frigitt. Så ble han plukket opp av Valdres FK, før han ble signert av Gjøvik-Lyn.

Hovedpersonen selv, har derimot ingen utbredt kjennskap til klubben han snart skal på prøvespill i.

- Jeg vet ikke så mye om Elche. Jeg vet at de spiller i La Liga, og så var vi på treningscamp der før sesongen i år så jeg vet de også har en fin stadion, forteller Lauvli til Dagbladet.

Andre klubber med i kampen Haug forteller også at flere andre klubber somer interessert i keepertalentet.

- Ole Kristian er et så stort talent at det er naturlig at flere klubber følger ham tett, forteller Haug til OA.

Selv har Lauvli ikke hørt noe fra noen andre klubber enn Elche.

- Jeg snakket med fattern om det tidligere i dag, at når man presterer såpass bra er det sikkert en del norske klubber lengre opp i systemet som er interesserte, men jeg har ikke hørt noe fra noen, sier Lauvli til Dagbladet.

Lauvli har nylig signert en fireårskontrakt med Raufoss, og klubben har dermed sikret seg en pen slump penger dersom keepertalentet skulle forsvinne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!