TRYGT PÅ VEIEN: Morten Thorsby (21) har fått en pangstart av de sjeldne på årets sesong i Nederland. I kveld spiller han for det norske U21-landslaget i Drammen. Foto: Frank Karlsen
TRYGT PÅ VEIEN: Morten Thorsby (21) har fått en pangstart av de sjeldne på årets sesong i Nederland. I kveld spiller han for det norske U21-landslaget i Drammen. Foto: Frank KarlsenVis mer

Thorsby er toppscorer i Nederland

Norsk 21-åring er toppscorer i Nederland. Slik forklarer han den plutselige forandringen

Martin Ødegaard er ikke den eneste nordmannen som herjer i Nederland. Ingen har flere mål enn lagkameraten Morten Thorsby i årets sesong.

(Dagbladet): Det er kanskje ikke så rart at fansen kjemper om autografen til Morten Thorsby (21).

Fasiten er fire mål på tre kamper i Æresdivisjonen, og SC Heerenveen-spilleren trekker litt på smilebåndet da Dagbladet trekker fram bragden bare Wout Weghorst kan matche så langt denne sesongen.

- Det er en litt uvant situasjon for meg. Forandringene er ikke enorme, men jeg får litt mer oppmerksomhet enn det jeg er vant med, både fra pressen og fansen, sier Thorsby etter endt trening på Marienlyst i Drammen søndag.

Taktiske endringer

Der trente han sammen med Norges U21-landslag, blant annet sammen med Andreas Hanche-Olsen.

Duoen er begge produkter av Stabæk Fotballs ungdomssystem, men da Thorsby selv spilte for moderklubben, var han ingen stor måltyv.

Det var han heller ikke i sine tre første Heerenveen-sesonger. Fasiten etter disse var ett mål.

- Jeg har blitt spilt i en litt mer offensiv posisjon, samtidig som jeg har vært litt roligere foran mål, sier midtbanespilleren om endringene som har gitt resultater - både for klubb og spiller.

Planlegger flere mål

Thorsby er klar på at han planlegger mer nettsus denne sesongen.

Om det kommer mot Israels U21-landslag i dagens oppgjør mot, betyr det mye for Norges muligheter for et EM-sluttspill i Italia og San Marino to år fram i tid.

Enn så lenge ser det imidlertid mørkt ut. Fasiten etter to kamper mot Kosovo er null poeng, etter et 2-3-resultat borte og en disket 5-0 seier hjemme.

Nå er både Morten Thorsby og lagkameratene sultne på poeng.

- Vi vet alle sammen hvilken situasjon vi har satt oss selv i, og vi gleder oss til kamp. Jeg tror dette blir bra, sa den nydøpte Fiorentina-proffen Rafik Zekhnini til Dagbladet om dagens kamp i Drammen.

  • Norge - Israel U21 sendes på TV 2 Sportskanalen tirsdag kl. 19.00.