LEVERTE: Sven Erik Bystrøm var en del av finalen i semiklassikeren Dwars door Vlaanderen, før det sa bråstopp. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
LEVERTE: Sven Erik Bystrøm var en del av finalen i semiklassikeren Dwars door Vlaanderen, før det sa bråstopp. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Norsk 23-åring imponerte i Belgia

Førsteårsproff grep sjansen, da Kristoff hvilte.

(procycling.no): Alexander Kristoff sto over Dwars door Vlaanderen, mens proffdebutant Sven Erik Bystrøm (23) fikk sjansen for Katjusja i 1HC-rittet.

Rittet, som krysser Flanderen på tvers, ble en real kraftprøve med regn og skikkelig vestlandsvær.

Det var like fullt en mulighet haugesunderen virkelig tok vare på.

I godt selskap Nordmannen var involvert i flere mellombrudd underveis. Her satt også sterke navn som Lars Boom (Astana), Mathias Brändle (IAM Cycling), Nikolas Maes (Etixx Quick-Step), Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) Lars Bak (Lotto-Soudal) og Marcus Burghardt (BMC Racing).

Katjusja hadde også Vjatsjeslav Kuznetsov og Aleksej Tsatevitsj godt plassert på dette punktet.

Aller først i løypa lå Jelle Wallays (Topsport-Vlaanderen). Han var i det opprinnelige bruddet, som allerede var blitt kjørt inn.

Etter at et fraksjonert hovedfelt inntok Taaienberg, klarte verdensmester Michael Kwiatkowski å kjøre seg opp til Wallays, sammen med Dylan Van Baarle (Garmin-Cannondale) og Edward Theuns (Topsport-Vlaanderen).

Gikk solo før Kwaremont Da to store forfølgergrupper ble gjenforent bak denne kvartetten, valgte Sven Erik Bystrøm å stikke av sammen med Andrey Amador (Movistar).

Da var det fire igjen til mål, og rytterne var på vei opp til ikoniske Oude Kwaremont.

Finalen var i full gang, men etter hvert måtte nordmannen si takk for seg i forfølgergruppen. Det var en meget respektabel dag på sykkelen av førsteårsproffen.

På vei inn mot målbyen, var det vanskelig for å forfølgerne å få kontakt med gruppa til Kwiatkowski.

Etixx - Quick-Step gjorde hva de kunne for å holde farten nede, og dermed øke vinnersjansene til den svært allsidige polakken.

Motorsykkel veltet bak rytter Det var også dramatikk da flere ryttere kjørte ut på et jorde i samme sving. Mest dramatisk var det for Lars Boom som ble fulgt av en motorsykkel, som var nødt til å gjøre en unnamanøver da nederlenderen tok full telling.

Heldigvis gikk det bra!

Kuznetsov forsøkte så å gå solo opp til kvartetten foran da rytterne nærmet seg Waregem, men også det var nytteløst.

Belgisk dobbel De fleste så mot supersterke Kwiatkowski i avslutningen, men det var tapre Wallays som angrep først.

Etixx-rytteren så mot Van Baarle, og ville ha hans hjelp til å tette luka. Det fikk han ikke.

Kwiatkowski virket ikke interessert i å tette luka, for så å oppleved at Topsport-kompis Theuns skulle gå kontra.

I spurten bak Wallays på oppløpet, spurtslo Theuns så Van Baarle — slik at det belgiske prokontinentalmannskapet noterte en fantastisk dobbelttriumf i Dwars door Vlaanderen.

En skuffet Kwiatkowski måtte ta til takke med fjerdeplassen.

Også Kristoffer Skjerping (Garmin Cannondale) og Vegard Breen (Lotto-Soudal) syklet rittet.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!