Norsk 30-åring døde i Vasaloppet

Den ene av de tre som døde under Vasaloppet på søndag, var en 30 år gammel veltrent nordmann.

Tre døde i Vasaloppet

Asgeir Gulbrandsen falt død om etter å ha tilbakelagt om lag 70 av de 90 kilometerne i skiløypa fra Sälen til Mora, skriver VG.

Blant de første som kom til var den nyutdannede legen Erlend Haugstad, som regnes som en av Norges fremste eksperter på hjertestans blant unge idrettsutøvere.

- I alt drev vi med hjerte og lungeredning i 40 minutter, men det nyttet ikke. Det var ikke puls, forteller Haugstad til VG.

Levde for å gå på ski

For Gulbrandsens familie og venner kom nyheten som et sjokk.

- Det var ski han åndet og levde for. Sånn sett er det godt å vite at han den siste tiden fikk gjøre det han trivdes best med. Utfolde livsglede i skiløypene, sier faren Roar Gulbrandsen til VG.

Asgeir Gulbrandsen blir av venner beskrevet som en sunn person som brukte mye tid på ski, sykling og friluftsliv. Han deltok flere ganger under den store styrkeprøven på sykkel mellom Trondheim og Oslo, og stilte også en rekke ganger til start i Birkebeinerløpet på ski.

Norsk 30-åring døde i Vasaloppet

De to øvrige som døde under årets Vasalopp var begge i 60-årsalderen. Den ene døde før start søndag, mens den andre falt om i løypa.

Årets Vasalopp samlet nærmere 17.000 deltakere. (©NTB)